Schreuder bekleedde de functie sinds de zomer van 2019. De Nederlander kwam over van Ajax, waar hij T2 was van Erik ten Hag. Hij volgde er Julian Nagelsmann op, die naar RB Leipzig verhuisde, en ondertekende een contract tot 2022.

Hoffenheim staat na 30 speeldagen op de zevende plaats in de Bundesliga en is nog volop in de running voor Europees voetbal. Afgelopen weekend bleef het team wel steken op een 2-2 gelijkspel bij staartploeg Fortuna Düsseldorf.

'Ik wist dat ik bij Hoffenheim voor een grote uitdaging stond', zegt Schreuder op de clubwebsite. 'Ik heb hier graag gewerkt en ben dankbaar voor de kans die ik kreeg om in de Bundesliga aan de slag te gaan. Helaas raakten wij het niet eens over het pad dat TSG in de toekomst moet bewandelen. Het is niet ongewoon in het professionele leven om tegengestelde meningen te hebben. Je moet eerlijk zijn en de juiste conclusies trekken.'

Samen met Alfred Schreuder verlaat ook zijn broer en co-trainer Dick Schreuder (48) de club. De rest van de technische staf krijgt de verantwoordelijkheid over de selectie voor de vier laatste competitieduels.

Schreuder bekleedde de functie sinds de zomer van 2019. De Nederlander kwam over van Ajax, waar hij T2 was van Erik ten Hag. Hij volgde er Julian Nagelsmann op, die naar RB Leipzig verhuisde, en ondertekende een contract tot 2022. Hoffenheim staat na 30 speeldagen op de zevende plaats in de Bundesliga en is nog volop in de running voor Europees voetbal. Afgelopen weekend bleef het team wel steken op een 2-2 gelijkspel bij staartploeg Fortuna Düsseldorf. 'Ik wist dat ik bij Hoffenheim voor een grote uitdaging stond', zegt Schreuder op de clubwebsite. 'Ik heb hier graag gewerkt en ben dankbaar voor de kans die ik kreeg om in de Bundesliga aan de slag te gaan. Helaas raakten wij het niet eens over het pad dat TSG in de toekomst moet bewandelen. Het is niet ongewoon in het professionele leven om tegengestelde meningen te hebben. Je moet eerlijk zijn en de juiste conclusies trekken.'Samen met Alfred Schreuder verlaat ook zijn broer en co-trainer Dick Schreuder (48) de club. De rest van de technische staf krijgt de verantwoordelijkheid over de selectie voor de vier laatste competitieduels.