‘Høgli blinkt uit in het lezen van het spel’

© Belga

Sport/Voetbalmagazine sprak met Morten Kraemer, sportdirecteur van Tromsø IL, de club waar kersverse Club Brugge-aanwinst Tom Høgli afgelopen seizoen speelde.

Sport/Voetbalmagazine sprak met Morten Kraemer, sportdirecteur van Tromsø IL, de club waar kersverse Club Brugge-aanwinst Tom Høgli afgelopen seizoen speelde.

Na Brian Priske, Laurent Ciman, Jorn Vermeulen, Gertjan De Mets, Karel Geraerts, Carl Hoefkens, Ryan Donk, Jeroen Simaeys en Marcos Camozzato is de Noor al de tiende speler die Club Brugge sinds 2008 als rechtsachter zal proberen. Kraemer geeft aan wat Club mag verwachten van zijn nieuwe rechtsachter.

“Vroeger was hij een middenvelder”, zegt de TIL-sportdirecteur. “Bij Bodø/Glimt speelde hij rechts in een 4-3-3 maar niet tegen de lijn als een winger.”

” Tom is geen spelmaker en geen dribbelaar, zowel voor de verdediging als de aanval is hij een ondersteunend type. Pas na zijn komst bij ons in 2007 is hij back geworden.”

“Qua kracht en snelheid is hij een normale speler, maar hij blinkt uit in het lezen van het spel en vooral daardoor ligt het gemiddelde niveau van zijn interventies zo hoog.”

“Tactisch is hij ontzettend sterk: hij is rustig, nooit gestresseerd, geduldig, gefocust en helder en dat helpt hem om ook in de opbouw oplossingen te vinden. Hij heeft een goeie rechter en ook zijn linker is niet slecht. Zelfs als linksback trekt hij zijn plan.”

“Als ik iets moet noemen dat beter kan: zijn kopspel. Hij is natuurlijk ook slechts 1m75.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content