Het HollandBelgium Bid wordt in dat rapport lager ingeschaald dan de concurrenten Engeland, Rusland en Spanje/Portugal.

De Wereldvoetbalbond FIFA liet een inspectiecommissie afgelopen zomer alle kandidaat-landen bezoeken en beoordelen. Mede op basis daarvan kiezen de leden van het uitvoerend comité op 2 december de organisatoren van het WK 2018 en 2022.

Volgens de BBC komen Engeland en Spanje/Portugal als beste uit het onderzoeksrapport, waarin de landen zijn beoordeeld op zeventien criteria, als trainingsaccommodaties, hotels en infrastructuur.

"Matig risico"

Een wereldkampioenschap organiseren in Engeland of Spanje/Portugal, maar ook in Rusland, wordt op basis van die criteria als "een laag risico" bestempeld. De kandidatuur van de lage landen kreeg als enige het label "matig risico" mee. Er is in het rapport onder meer kritiek op de hotels en de trainingaccomodaties, maar vooral de geringe garanties van de verschillende regeringen baren zorgen. "De noodzakelijke overheidssteun is niet gewaarborgd. Er wordt niet tegemoetgekomen aan wat de FIFA vereist."

Het HollandBelgium Bid wordt in dat rapport lager ingeschaald dan de concurrenten Engeland, Rusland en Spanje/Portugal. De Wereldvoetbalbond FIFA liet een inspectiecommissie afgelopen zomer alle kandidaat-landen bezoeken en beoordelen. Mede op basis daarvan kiezen de leden van het uitvoerend comité op 2 december de organisatoren van het WK 2018 en 2022. Volgens de BBC komen Engeland en Spanje/Portugal als beste uit het onderzoeksrapport, waarin de landen zijn beoordeeld op zeventien criteria, als trainingsaccommodaties, hotels en infrastructuur. "Matig risico" Een wereldkampioenschap organiseren in Engeland of Spanje/Portugal, maar ook in Rusland, wordt op basis van die criteria als "een laag risico" bestempeld. De kandidatuur van de lage landen kreeg als enige het label "matig risico" mee. Er is in het rapport onder meer kritiek op de hotels en de trainingaccomodaties, maar vooral de geringe garanties van de verschillende regeringen baren zorgen. "De noodzakelijke overheidssteun is niet gewaarborgd. Er wordt niet tegemoetgekomen aan wat de FIFA vereist."