"Happy to be back as a footballer", twitterde Robbie Rogers op zaterdag 25 mei. Dat was opmerkelijk want de 26-jarige Amerikaan had in februari nog afscheid genomen van het voetbal nadat hij uit de kast was gekomen als homoseksueel. Actief zijn als voetballer was volgens hem niet te combineren met zijn geaardheid.

Intussen is de spits, die onder andere bij Heerenveen en Leeds United speelde, echter teruggekomen op zijn beslissing. Hij tekende een contract bij LA Galaxy en is daarmee dus een actieve openlijk homoseksuele voetballer.

Vorige week zondag kwam hij in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Seattle meteen in actie, zij het slechts dertien minuten.

In The New York Times zei hij daarover: "Aan de ene kant dacht ik: dit is gewoon een voetbalwedstrijd. Aan de andere kant ben ik niet naïef: natuurlijk wist ik dat er heel wat mensen zouden kijken. Maar het ging perfect. Mijn familie en vrienden waren hier, mijn grootouders. Ik ben als het ware even op reis geweest om een aantal dingen op een rijtje te zetten. Maar hier hoor ik thuis."

"Happy to be back as a footballer", twitterde Robbie Rogers op zaterdag 25 mei. Dat was opmerkelijk want de 26-jarige Amerikaan had in februari nog afscheid genomen van het voetbal nadat hij uit de kast was gekomen als homoseksueel. Actief zijn als voetballer was volgens hem niet te combineren met zijn geaardheid. Intussen is de spits, die onder andere bij Heerenveen en Leeds United speelde, echter teruggekomen op zijn beslissing. Hij tekende een contract bij LA Galaxy en is daarmee dus een actieve openlijk homoseksuele voetballer. Vorige week zondag kwam hij in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Seattle meteen in actie, zij het slechts dertien minuten. In The New York Times zei hij daarover: "Aan de ene kant dacht ik: dit is gewoon een voetbalwedstrijd. Aan de andere kant ben ik niet naïef: natuurlijk wist ik dat er heel wat mensen zouden kijken. Maar het ging perfect. Mijn familie en vrienden waren hier, mijn grootouders. Ik ben als het ware even op reis geweest om een aantal dingen op een rijtje te zetten. Maar hier hoor ik thuis."