De spelers van Aalborg BK legden die van Club Brugge geen strobreed in de weg (3-0), maar de meegereisde Deense supporters zorgden wel voor moeilijkheden in het Jan Breydelstadion. Volgens voetbalkrant.com schoten ze zelfs een vuurpijl af richting de vakken van de blauw-zwarte aanhang, het projectiel bereikte gelukkig zijn bestemming niet. De Denen slaagden er ook in een tweetal poorten open te breken, waarna de ordediensten tussenbeide kwamen om de gemoederen te bedaren.

Gemaskerd en gewapend

De meegereisde supporters van Anderlecht in Moskou kregen het harder te verduren. De wedstrijd zelf verliep zonder noemenswaardige incidenten - Dinamo Moskou won met 2-1 en stoot door. Maar na de match moesten de fans van Paars-wit hun Holiday Inn-hotel in het centrum van de stad ontvluchten toen een groep gemaskerde en gewapende Russische hooligans het bestormde, schrijft Het Laatste Nieuws.

BELGA
© BELGA

De hooligans, in de blauw-witte kleuren van Dinamo Moskou, bestormden de bar. Een tiental Vlamingen moesten volgens een meegereisde reporter van de krant rennen voor hun leven en stormden via de achterkant van het hotel naar buiten. Ook twee andere hotels waar Belgen zaten, zijn aangevallen door hooligans. Niemand raakte gewond.

Opblaasbanaan

Nadat de Feyenoordsupporters vorige week al voor het duel tegen AS Roma een ravage hadden aangericht in de Italiaanse hoofdstad, waren voor de terugwedstrijd in de Kuip in Rotterdam grote veiligheidsmaatregelen voorzien. Zo werden Roma-supporters begeleid door politie te paard. In het stadion van Feyenoord kwam het gisterenavond echter opnieuw tot incidenten.

De Franse scheidsrechter Clément Turpin legde de wedstrijd twee keer stil, in de eerste helft vanwege een opblaasbanaan die op het veld was gegooid, mogelijk naar een donkere spelers van AS Roma, na de rust omdat Feyenoordsupporters opnieuw voorwerpen op het veld gooiden uit onvrede met een rode kaart voor Mitchell te Vrede. Lees meer. AS Roma won het duel met 1-2 en bekert verder. (KVDA)

De spelers van Aalborg BK legden die van Club Brugge geen strobreed in de weg (3-0), maar de meegereisde Deense supporters zorgden wel voor moeilijkheden in het Jan Breydelstadion. Volgens voetbalkrant.com schoten ze zelfs een vuurpijl af richting de vakken van de blauw-zwarte aanhang, het projectiel bereikte gelukkig zijn bestemming niet. De Denen slaagden er ook in een tweetal poorten open te breken, waarna de ordediensten tussenbeide kwamen om de gemoederen te bedaren.De meegereisde supporters van Anderlecht in Moskou kregen het harder te verduren. De wedstrijd zelf verliep zonder noemenswaardige incidenten - Dinamo Moskou won met 2-1 en stoot door. Maar na de match moesten de fans van Paars-wit hun Holiday Inn-hotel in het centrum van de stad ontvluchten toen een groep gemaskerde en gewapende Russische hooligans het bestormde, schrijft Het Laatste Nieuws. De hooligans, in de blauw-witte kleuren van Dinamo Moskou, bestormden de bar. Een tiental Vlamingen moesten volgens een meegereisde reporter van de krant rennen voor hun leven en stormden via de achterkant van het hotel naar buiten. Ook twee andere hotels waar Belgen zaten, zijn aangevallen door hooligans. Niemand raakte gewond.Nadat de Feyenoordsupporters vorige week al voor het duel tegen AS Roma een ravage hadden aangericht in de Italiaanse hoofdstad, waren voor de terugwedstrijd in de Kuip in Rotterdam grote veiligheidsmaatregelen voorzien. Zo werden Roma-supporters begeleid door politie te paard. In het stadion van Feyenoord kwam het gisterenavond echter opnieuw tot incidenten. De Franse scheidsrechter Clément Turpin legde de wedstrijd twee keer stil, in de eerste helft vanwege een opblaasbanaan die op het veld was gegooid, mogelijk naar een donkere spelers van AS Roma, na de rust omdat Feyenoordsupporters opnieuw voorwerpen op het veld gooiden uit onvrede met een rode kaart voor Mitchell te Vrede. Lees meer. AS Roma won het duel met 1-2 en bekert verder. (KVDA)