Dat de smalle selectie nieuw bloed nodig had, daarover was vriend en vijand het eens, maar op enkele breedteaanwinsten na bleef het stil.

Tot trainer en technisch directeur Frank Vercauteren op 18 augustus 2011 opstapte en er vervolgens in de laatste achtenveertig uur van de transferperiode plots vier spelers binnenrolden.

Daarbij drie verdedigers van wie er twee - Mohamed Sarr en Leandro Grimi - anderhalve maand na hun aanwerving en terwijl de centrale verdedigers vallen als vliegen, nog altijd geen minuut speelden en de amper fitte Abel Masuero vorige week noodgedwongen in de strijd werd geworpen en pijnlijk tekortschoot.

En zo lijkt de geschiedenis zich toch te gaan herhalen in Genk. Vragen over een falend aankoopbeleid worden door een geïrriteerde algemeen directeur Dirk Degraen beantwoord met een wegwerpgebaar.

Voorzitter Herbert Houben is wel aanspreekbaar, maar hoedt zich voor een polemiek: "Het is te vroeg om dat te zeggen. We zijn samen kampioen geworden, nu moeten we ervoor zorgen dat we samen in de top zes geraken. Het belangrijkste is dat we de rust bewaren."

Over het aankoopbeleid: "We hadden een technisch directeur die dat allemaal moest voorbereiden. Door het vertrek van Frank Vercauteren hadden we plots een man tekort. Daarom hebben we Gunter Jacob aangetrokken."

De aanstelling van Jacob, net als Degraen een voormalig spelersmakelaar, stuit nog steeds op argwaan in en rond de club. Niet in het minst omdat Genk geen toelichting gaf bij zijn aanstelling.

Houben: "Hij moet zich eerst inwerken en de club goed leren kennen. Op termijn moet hij het werk van een sportief directeur gaan doen. We zijn overeengekomen om eerst te kijken hoe het loopt. Daarna zal hij de functie officieel uitoefenen. Voorlopig coördineert hij het sportieve. We hebben hem gevraagd om dat beter te stroomlijnen en conclusies te trekken."

Tussen het vertrek van Vercauteren en de komst van Jacob stond Degraen omzeggens alleen in voor het aan- en verkoopbeleid. Een succes kan dat voorlopig niet worden genoemd.

Opvallend is dat Mogi Bayat een hand had in de meeste inkomende transfers. In de wandelgangen wordt de voormalige manager van Sporting Charleroi al de nieuwe huismakelaar van Genk genoemd.

Houben: "Ik ken dat gerucht, maar het is flauwekul. Wij hebben geen bevoorrechte relaties met makelaars. Het is wél zo dat Mogi Bayat met verschillende dossiers bij ons is gekomen die beantwoordden aan onze noden. Hij is daarvoor vergoed volgens de wettelijk vastgelegde barema's. Hij zaagt daar niet over. Zo zijn er niet veel." (JH)

Dat de smalle selectie nieuw bloed nodig had, daarover was vriend en vijand het eens, maar op enkele breedteaanwinsten na bleef het stil. Tot trainer en technisch directeur Frank Vercauteren op 18 augustus 2011 opstapte en er vervolgens in de laatste achtenveertig uur van de transferperiode plots vier spelers binnenrolden. Daarbij drie verdedigers van wie er twee - Mohamed Sarr en Leandro Grimi - anderhalve maand na hun aanwerving en terwijl de centrale verdedigers vallen als vliegen, nog altijd geen minuut speelden en de amper fitte Abel Masuero vorige week noodgedwongen in de strijd werd geworpen en pijnlijk tekortschoot. En zo lijkt de geschiedenis zich toch te gaan herhalen in Genk. Vragen over een falend aankoopbeleid worden door een geïrriteerde algemeen directeur Dirk Degraen beantwoord met een wegwerpgebaar. Voorzitter Herbert Houben is wel aanspreekbaar, maar hoedt zich voor een polemiek: "Het is te vroeg om dat te zeggen. We zijn samen kampioen geworden, nu moeten we ervoor zorgen dat we samen in de top zes geraken. Het belangrijkste is dat we de rust bewaren." Over het aankoopbeleid: "We hadden een technisch directeur die dat allemaal moest voorbereiden. Door het vertrek van Frank Vercauteren hadden we plots een man tekort. Daarom hebben we Gunter Jacob aangetrokken." De aanstelling van Jacob, net als Degraen een voormalig spelersmakelaar, stuit nog steeds op argwaan in en rond de club. Niet in het minst omdat Genk geen toelichting gaf bij zijn aanstelling. Houben: "Hij moet zich eerst inwerken en de club goed leren kennen. Op termijn moet hij het werk van een sportief directeur gaan doen. We zijn overeengekomen om eerst te kijken hoe het loopt. Daarna zal hij de functie officieel uitoefenen. Voorlopig coördineert hij het sportieve. We hebben hem gevraagd om dat beter te stroomlijnen en conclusies te trekken." Tussen het vertrek van Vercauteren en de komst van Jacob stond Degraen omzeggens alleen in voor het aan- en verkoopbeleid. Een succes kan dat voorlopig niet worden genoemd. Opvallend is dat Mogi Bayat een hand had in de meeste inkomende transfers. In de wandelgangen wordt de voormalige manager van Sporting Charleroi al de nieuwe huismakelaar van Genk genoemd. Houben: "Ik ken dat gerucht, maar het is flauwekul. Wij hebben geen bevoorrechte relaties met makelaars. Het is wél zo dat Mogi Bayat met verschillende dossiers bij ons is gekomen die beantwoordden aan onze noden. Hij is daarvoor vergoed volgens de wettelijk vastgelegde barema's. Hij zaagt daar niet over. Zo zijn er niet veel." (JH)