"Je kan de finale het best vergelijken met een tocht door de hel die twee uur duurde," aldus Webb. "Ze heeft me fysiek en emotioneel uitgeput".

De WK-finale, zondag met 1-0 gewonnen door Spanje, werd ontsierd door brutale overtredingen. Webb deelde tijdens de wedstrijd 13 gele en één rode kaart uit, de meeste voor Nederland.

Na de match kreeg hij bovendien bakken kritiek van beide teams omdat hij een aantal spelfases verkeerd zou hebben ingeschat.

Zo zagen velen de tweede gele kaart voor de Nederlander John Heitinga als onterecht. Aan de andere kant liet hij na om Nigel de Jong na een doodschop het veld uit te sturen:

"Je kan de finale het best vergelijken met een tocht door de hel die twee uur duurde," aldus Webb. "Ze heeft me fysiek en emotioneel uitgeput". De WK-finale, zondag met 1-0 gewonnen door Spanje, werd ontsierd door brutale overtredingen. Webb deelde tijdens de wedstrijd 13 gele en één rode kaart uit, de meeste voor Nederland. Na de match kreeg hij bovendien bakken kritiek van beide teams omdat hij een aantal spelfases verkeerd zou hebben ingeschat. Zo zagen velen de tweede gele kaart voor de Nederlander John Heitinga als onterecht. Aan de andere kant liet hij na om Nigel de Jong na een doodschop het veld uit te sturen: