Op 31 augustus 2011, net voor het verstrijken van de transferdeadline, verbrak Stein Huysegems (29) zijn contract bij RC Genk. In onderling overleg, luidde het. De transfervrije speler tekende vervolgens op 3 september een prestatiegericht contract bij SK Lierse, wat betekent dat als hij niet speelt ook niet betaald wordt.

Een flinke streep door zijn rekening dus toen de KBVB meteen na de transfer verkondigde dat Huysegems tot 1 januari 2012 moest wachten om te mogen uitkomen voor zijn nieuwe club. Zijn contract bij Genk werd immers ontbonden na 30 juni en volgens de bondsreglementen mag een speler dan niet meer voor een andere club spelen in datzelfde jaar.

Niet correct, concludeerde nu een speciaal opgerichte arbitragecommissie, bestaande uit een advocaat van Lierse, een advocaat van de KBVB en een onafhankelijke advocaat. Artikel 913 uit het bondsreglement blijkt immers in strijd te zijn met artikel 6 van het FIFA-reglement, dat stelt dat er voor in onderling overleg verbroken contracten een uitzonderingsregel geldt.

Stein Huysegems krijgt daarom meteen het licht op groen en mag dus aantreden in de belangrijke degradatietoppers tegen STVV. Chris Janssens, die Huysegems sowieso al in zijn kern voor die partij had opgenomen, reageert opgelucht: "Ik ben in de eerste plaats blij voor Stein, hij was toch enorm teleurgesteld na die eerdere beslissing. Hij is enorm gretig om zich te tonen aan de supporters en de club. Ook fysiek staat hij klaar en ik verwacht dus dat hij zeker iets kan toevoegen aan dit Lierse. In tegenstelling tot zijn vroegere periode bij deze club zie ik in hem geen linkerflankspeler, ik zal hem gebruiken als een echte nummer 9. Iemand die voorin de bal kan bijhouden en zo de ploeg laat aansluiten."

Voor Wesley Sonck en Jurgen Cavens - beiden alweer niet in de wedstrijdkern - oogt de toekomst bij Lierse op die manier steeds somberder. (MS)

Op 31 augustus 2011, net voor het verstrijken van de transferdeadline, verbrak Stein Huysegems (29) zijn contract bij RC Genk. In onderling overleg, luidde het. De transfervrije speler tekende vervolgens op 3 september een prestatiegericht contract bij SK Lierse, wat betekent dat als hij niet speelt ook niet betaald wordt.Een flinke streep door zijn rekening dus toen de KBVB meteen na de transfer verkondigde dat Huysegems tot 1 januari 2012 moest wachten om te mogen uitkomen voor zijn nieuwe club. Zijn contract bij Genk werd immers ontbonden na 30 juni en volgens de bondsreglementen mag een speler dan niet meer voor een andere club spelen in datzelfde jaar.Niet correct, concludeerde nu een speciaal opgerichte arbitragecommissie, bestaande uit een advocaat van Lierse, een advocaat van de KBVB en een onafhankelijke advocaat. Artikel 913 uit het bondsreglement blijkt immers in strijd te zijn met artikel 6 van het FIFA-reglement, dat stelt dat er voor in onderling overleg verbroken contracten een uitzonderingsregel geldt. Stein Huysegems krijgt daarom meteen het licht op groen en mag dus aantreden in de belangrijke degradatietoppers tegen STVV. Chris Janssens, die Huysegems sowieso al in zijn kern voor die partij had opgenomen, reageert opgelucht: "Ik ben in de eerste plaats blij voor Stein, hij was toch enorm teleurgesteld na die eerdere beslissing. Hij is enorm gretig om zich te tonen aan de supporters en de club. Ook fysiek staat hij klaar en ik verwacht dus dat hij zeker iets kan toevoegen aan dit Lierse. In tegenstelling tot zijn vroegere periode bij deze club zie ik in hem geen linkerflankspeler, ik zal hem gebruiken als een echte nummer 9. Iemand die voorin de bal kan bijhouden en zo de ploeg laat aansluiten."Voor Wesley Sonck en Jurgen Cavens - beiden alweer niet in de wedstrijdkern - oogt de toekomst bij Lierse op die manier steeds somberder. (MS)