Kargbo zei dat voor de microfoon van de Nederlandse NOS.

Willem II

De Volkskrant duidde de voormalige international van Sierra Leone in een uitgebreid artikel aan als de centrale figuur in het bedrog bij de wedstrijd tussen Ajax en Willem II in 2009.

Hij zou als speler van de Tilburgers het contact met matchfixers hebben gehad en geld hebben aangenomen om met minstens drie doelpunten verschil te verliezen. Het werd 4-0 voor Ajax.

'Schone lei'

De 32-jarige Kargbo, die tegenwoordig voor Atlético Clube Portugal speelt, zei in de krant dat hij nooit geld heeft aangenomen en hield dat verhaal staande bij de NOS.

'Als je naar die wedstrijd kijkt, vraag je je af waarom ze beweren dat ik betrokken was bij matchfixing. Ik heb vier goede seizoenen gehad, ik was drie keer de beste speler bij Willem II,' aldus Kargbo. 'Ik heb hetzelfde probleem in Sierra Leone. Het is nooit waar. Ik heb altijd een schone lei gehad en mijn best gedaan.'

Geschorst

Kargbo werd vorig jaar geschorst voor internationale wedstrijden met Sierra Leone vanwege een omkoopschandaal in 2008. Hij ontkent het bestaan van goksyndicaten niet. 'Ze gaan de hele wereld over om mensen daar bij te betrekken. Maar het hangt van jou af om op afstand te blijven. Ik heb mij niet met matchfixing bemoeid.'

'Toen we met Sierra Leone tegen Zuid-Afrika moesten, heeft iemand namens ons geld aangenomen. We weten niet wie. Ik heb daar niets mee te maken gehad. Als dat zo was, was ik nooit bij Atlético gekomen. Dan was ik nu gestopt, dan was ik rijk geweest. Overal ben ik nu de slechterik. Maar ik heb nog nooit iets te maken gehad met matchfixing. Ik zweer het op mijn vier kinderen.'

Ernstig

De Nederlandse voetbalbond gaat naar aanleiding van het verhaal in de Volkskrant aangifte doen bij het Openbaar Ministerie.

'Dit is de meest concrete zaak tot nu toe in Nederland. Het geschetste beeld is zeer ernstig', reageerde competitieleider Gijs de Jong van de voetbalbond. 'We gaan alles doen wat binnen de mogelijkheden van de voetbalbond ligt om de onderste steen boven te krijgen.' (Belga/KVDA)

Kargbo zei dat voor de microfoon van de Nederlandse NOS.De Volkskrant duidde de voormalige international van Sierra Leone in een uitgebreid artikel aan als de centrale figuur in het bedrog bij de wedstrijd tussen Ajax en Willem II in 2009. Hij zou als speler van de Tilburgers het contact met matchfixers hebben gehad en geld hebben aangenomen om met minstens drie doelpunten verschil te verliezen. Het werd 4-0 voor Ajax. De 32-jarige Kargbo, die tegenwoordig voor Atlético Clube Portugal speelt, zei in de krant dat hij nooit geld heeft aangenomen en hield dat verhaal staande bij de NOS. 'Als je naar die wedstrijd kijkt, vraag je je af waarom ze beweren dat ik betrokken was bij matchfixing. Ik heb vier goede seizoenen gehad, ik was drie keer de beste speler bij Willem II,' aldus Kargbo. 'Ik heb hetzelfde probleem in Sierra Leone. Het is nooit waar. Ik heb altijd een schone lei gehad en mijn best gedaan.' Kargbo werd vorig jaar geschorst voor internationale wedstrijden met Sierra Leone vanwege een omkoopschandaal in 2008. Hij ontkent het bestaan van goksyndicaten niet. 'Ze gaan de hele wereld over om mensen daar bij te betrekken. Maar het hangt van jou af om op afstand te blijven. Ik heb mij niet met matchfixing bemoeid.''Toen we met Sierra Leone tegen Zuid-Afrika moesten, heeft iemand namens ons geld aangenomen. We weten niet wie. Ik heb daar niets mee te maken gehad. Als dat zo was, was ik nooit bij Atlético gekomen. Dan was ik nu gestopt, dan was ik rijk geweest. Overal ben ik nu de slechterik. Maar ik heb nog nooit iets te maken gehad met matchfixing. Ik zweer het op mijn vier kinderen.'De Nederlandse voetbalbond gaat naar aanleiding van het verhaal in de Volkskrant aangifte doen bij het Openbaar Ministerie. 'Dit is de meest concrete zaak tot nu toe in Nederland. Het geschetste beeld is zeer ernstig', reageerde competitieleider Gijs de Jong van de voetbalbond. 'We gaan alles doen wat binnen de mogelijkheden van de voetbalbond ligt om de onderste steen boven te krijgen.' (Belga/KVDA)