Ierland ten koste van Bosnië-Herzegovina naar EK: 2-0

© REUTERS

erland heeft zich maandag ten koste van Bosnië-Herzegovina voor het Europees kampioenschap van volgend jaar in Frankrijk geplaatst. De Ieren wonnen in Dublin met 2-0 van de Bosniërs, dankzij twee doelpunten van Jonathan Walters (24e en 70e), het eerste vanop de penaltystip.

De heenwedstrijd van het barrageduel was vorige week in Zenica op 1-1 geëindigd.

Voor Ierland wordt het de derde deelname aan een Europees eindtoernooi. Zowel in 1988 als 2012 sneuvelde het land in de groepsfase. Bosnië plaatste zich voor de barrages door derde te worden in de kwalificatiegroep van de Rode Duivels en is in de kwalificaties voor het WK 2018 opnieuw één van de tegenstanders van België.

Met de kwalificatie van Ierland is het deelnemersveld voor Euro 2016 bijna compleet. Dinsdag verdedigt Zweden een 2-1 voorsprong in Denemarken en trekt Oekraïne met een 2-0 bonus naar Slovenië.

De loting voor de eindfase wordt zaterdag 12 december uitgevoerd. Naast Ierland en gastland Frankrijk, zitten ook België, Albanië, Duitsland, Engeland, Hongarije, Italië, IJsland, Kroatië, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wales en Zwitserland dan al zeker in de trommel.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content