Casey Stoney, niet te verwarren met de motorrijder Casey Stoner, staat in de verdediging bij de Arsenal Ladies en ze was kapitein van de Engelse nationale vrouwenploeg op de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Aan de BBC zegt ze dat de coming-out van duiker Tom Daley en voetballers Robbie Rogers en Thomas Hitzlsperger haar inspireerde om hetzelfde te doen.

"In het voetbalmilieu maakte ik geen geheim van mijn homoseksualiteit, maar naar de buitenwereld repte ik er met geen woord over. Ik deed alsof ik een vriendje had en gedroeg me op een bepaalde manier zodat ik geaccepteerd werd. Ik was eigenlijk altijd aan het liegen, ook tegen mezelf."

Ongemanierde Poetin

Stoney vertelt verder dat ze het een schande vindt dat de FIFA de WK's van 2018 en 2022 toekende aan Rusland en Qatar. In dat laatste land is homoseksualiteit zelfs illegaal.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter zei nogal laconiek dat homoseksuele supporters die naar Qatar gingen zich dan maar moesten "onthouden van seksuele activiteit".

Stoney vindt dan ook dat er een probleem is in de voetbalcultuur. En niet alleen in de voetbalcultuur.

"Als de Russische president Vladimir Poetin vraagt dat homoseksuelen die naar de Winterspelen en naar het WK komen asjeblieft niet te dicht bij kinderen willen komen, wat voor een boodschap geeft hij dan? Dat zo'n ongemanierde man een land bestuurt, baart me ernstige zorgen."

Casey Stoney, niet te verwarren met de motorrijder Casey Stoner, staat in de verdediging bij de Arsenal Ladies en ze was kapitein van de Engelse nationale vrouwenploeg op de Olympische Spelen 2012 in Londen. Aan de BBC zegt ze dat de coming-out van duiker Tom Daley en voetballers Robbie Rogers en Thomas Hitzlsperger haar inspireerde om hetzelfde te doen. "In het voetbalmilieu maakte ik geen geheim van mijn homoseksualiteit, maar naar de buitenwereld repte ik er met geen woord over. Ik deed alsof ik een vriendje had en gedroeg me op een bepaalde manier zodat ik geaccepteerd werd. Ik was eigenlijk altijd aan het liegen, ook tegen mezelf." Ongemanierde PoetinStoney vertelt verder dat ze het een schande vindt dat de FIFA de WK's van 2018 en 2022 toekende aan Rusland en Qatar. In dat laatste land is homoseksualiteit zelfs illegaal.FIFA-voorzitter Sepp Blatter zei nogal laconiek dat homoseksuele supporters die naar Qatar gingen zich dan maar moesten "onthouden van seksuele activiteit". Stoney vindt dan ook dat er een probleem is in de voetbalcultuur. En niet alleen in de voetbalcultuur. "Als de Russische president Vladimir Poetin vraagt dat homoseksuelen die naar de Winterspelen en naar het WK komen asjeblieft niet te dicht bij kinderen willen komen, wat voor een boodschap geeft hij dan? Dat zo'n ongemanierde man een land bestuurt, baart me ernstige zorgen."