Trésor Diowo, een ex-ploegmaat van op Neerpede, is nog steeds bevriend met Vincent Kompany. "Vincent zal je vertellen dat ik de koning van de 'bruggetjes' ben, want ik heb hem meermaals door de benen gespeeld", lacht Trésor.

Diowo belandde na passages bij de jeugd van Anderlecht, de A-kern van Tubize en White Star uiteindelijk bij BX Brussels, de club die zijn maatje uit de grond stampte.

"Ik ken Vincent sinds mijn zevende. Ik mocht altijd met zijn vader meerijden naar de trainingen in Neerpede. Als je elkaar al meer dan twintig jaar kent, heb je een band die de gewone vriendschap overstijgt."

"Ik ben als een broer voor Vincent. Ik was getuige op zijn trouw, we gaan geregeld samen op vakantie en ik ben ook goed bevriend met zijn jongere broer François."

'Nieuwe vrienden'

Diowo: "Het geld en de roem hebben Vinnie ongetwijfeld nieuwe 'vrienden' opgeleverd. Als we een keer uitgingen, werd hij binnen de kortste keren omsingeld door zogezegde vrienden. Ik was degene die hem op zulke momenten aanmaande om zijn hoofd bij de zaak te houden."

"Vincent weet dat hij op zijn echte vrienden kan rekenen om hem de waarheid te vertellen. Als ik zou zien dat hij naast zijn schoenen begint te lopen, zal ik niet aarzelen om hem op zijn plaats te zetten - Vincent Kompany of niet."

"En als hij de vedette zou willen uithangen en zich Cristiano Ronaldo of de koningin van Engeland zou wanen, is hij bij mij aan het verkeerde adres. Ik zeg de zaken zoals ze zijn - zo ben ik nu eenmaal - en dat is exact wat Vincent zo apprecieert."

"Het spreekt voor zich dat ik hem wel heb zien evolueren - als je status verandert, is het onvermijdelijk dat ook je gewoonten veranderen - maar dat heeft onze relatie niet beïnvloed. Ik zie Vincent niet als mijn voorzitter of als de grote Kompany, maar wel als mijn broer."

Trésor Diowo, een ex-ploegmaat van op Neerpede, is nog steeds bevriend met Vincent Kompany. "Vincent zal je vertellen dat ik de koning van de 'bruggetjes' ben, want ik heb hem meermaals door de benen gespeeld", lacht Trésor. Diowo belandde na passages bij de jeugd van Anderlecht, de A-kern van Tubize en White Star uiteindelijk bij BX Brussels, de club die zijn maatje uit de grond stampte. "Ik ken Vincent sinds mijn zevende. Ik mocht altijd met zijn vader meerijden naar de trainingen in Neerpede. Als je elkaar al meer dan twintig jaar kent, heb je een band die de gewone vriendschap overstijgt.""Ik ben als een broer voor Vincent. Ik was getuige op zijn trouw, we gaan geregeld samen op vakantie en ik ben ook goed bevriend met zijn jongere broer François."'Nieuwe vrienden'Diowo: "Het geld en de roem hebben Vinnie ongetwijfeld nieuwe 'vrienden' opgeleverd. Als we een keer uitgingen, werd hij binnen de kortste keren omsingeld door zogezegde vrienden. Ik was degene die hem op zulke momenten aanmaande om zijn hoofd bij de zaak te houden.""Vincent weet dat hij op zijn echte vrienden kan rekenen om hem de waarheid te vertellen. Als ik zou zien dat hij naast zijn schoenen begint te lopen, zal ik niet aarzelen om hem op zijn plaats te zetten - Vincent Kompany of niet.""En als hij de vedette zou willen uithangen en zich Cristiano Ronaldo of de koningin van Engeland zou wanen, is hij bij mij aan het verkeerde adres. Ik zeg de zaken zoals ze zijn - zo ben ik nu eenmaal - en dat is exact wat Vincent zo apprecieert.""Het spreekt voor zich dat ik hem wel heb zien evolueren - als je status verandert, is het onvermijdelijk dat ook je gewoonten veranderen - maar dat heeft onze relatie niet beïnvloed. Ik zie Vincent niet als mijn voorzitter of als de grote Kompany, maar wel als mijn broer."