Door zijn optreden in het laatste competitieduel, die leidde tot een eenvoudige 0-4-zege bij het sterrengezelschap van Málaga CF, voegde de 30-jarige international zich bij een select gezelschap van voetballers van de Koninklijke. De aanvoerder zit ondertussen al aan 428 competitieduels, een aantal waarmee hij linksbuiten Francisco 'Paco' Gento evenaarde.

Op de eeuwige ranglijst hoeft Casillas nog maar vier (voormalige) spelers voor zich te dulden. Raúl van Schalke 04 blijft de koploper met 550 gespeelde wedstrijden, voor Manuel Sanchís jr. (523), Carlos Santillana (461) en Fernando Hierro (439). Met nog dertig matchen in de Primera División dit seizoen op het programma kan de goalie alleen laatstgenoemde passeren.

Toch is de kans groot dat Casillas ooit het op het eerste gezicht onbereikbare record van Raúl kan verbreken. Hij ligt immers nog tot 2017 onder contract in het Santiago Bernabéustadion.

Om het alltimerecord van de Spaanse competitie te veroveren, moet Casillas wel nog wat geduld oefenen. De legendarische Andoni Zubizarreta (ex-Barcelona en Valencia) heeft 622 optredens in de hoogste klasse op zijn actief staan.

Maar Casillas is nog lang niet verzadigd. "Ik wil doorgaan met het winnen van prijzen", verklaarde de keeper. "Mijn ambitie zal ik altijd behouden. Met Real aas ik op mijn vijfde Spaanse titel, een tweede bekerzege en een nieuwe titel in de Champions League." (FV)

Door zijn optreden in het laatste competitieduel, die leidde tot een eenvoudige 0-4-zege bij het sterrengezelschap van Málaga CF, voegde de 30-jarige international zich bij een select gezelschap van voetballers van de Koninklijke. De aanvoerder zit ondertussen al aan 428 competitieduels, een aantal waarmee hij linksbuiten Francisco 'Paco' Gento evenaarde. Op de eeuwige ranglijst hoeft Casillas nog maar vier (voormalige) spelers voor zich te dulden. Raúl van Schalke 04 blijft de koploper met 550 gespeelde wedstrijden, voor Manuel Sanchís jr. (523), Carlos Santillana (461) en Fernando Hierro (439). Met nog dertig matchen in de Primera División dit seizoen op het programma kan de goalie alleen laatstgenoemde passeren. Toch is de kans groot dat Casillas ooit het op het eerste gezicht onbereikbare record van Raúl kan verbreken. Hij ligt immers nog tot 2017 onder contract in het Santiago Bernabéustadion. Om het alltimerecord van de Spaanse competitie te veroveren, moet Casillas wel nog wat geduld oefenen. De legendarische Andoni Zubizarreta (ex-Barcelona en Valencia) heeft 622 optredens in de hoogste klasse op zijn actief staan. Maar Casillas is nog lang niet verzadigd. "Ik wil doorgaan met het winnen van prijzen", verklaarde de keeper. "Mijn ambitie zal ik altijd behouden. Met Real aas ik op mijn vijfde Spaanse titel, een tweede bekerzege en een nieuwe titel in de Champions League." (FV)