"Als je ziet wat hij bereikt en betekend heeft voor Real Madrid, dan kan ik moeilijk begrijpen dat hij op de invallersbank zit". Dat zijn de bemoedigende woorden van Andrés Iniesta aan de Spaanse radiozender Ondacero.

De steun komt, op zijn minst gezegd, uit onverwachte hoek. De 28-jarige middenvelder komt namelijk uit voor Barcelona, sinds jaar en dag aartsrivaal van de Koninklijke. Maar het zegt toch ook iets over de impact van de situatie in Spanje.

Dat San Iker (32) nog maar weinig speelt onder José Mourinho is ook voor de eigen supporters een doorn in het oog. Casillas is meer dan zomaar een doelman. In dertien seizoenen stond hij maar liefst 476 wedstrijden onder de lat. Bovendien won hij in zijn debuutseizoen (1999-2000), op 18-jarige leeftijd, meteen de Champions League.

Zijn laatste wedstrijd in de basis dateert van 20 januari dit jaar, toen Real met 0-5 won op het veld van Valencia. Sindsdien speelde Casillas, mede door een handblessure, geen minuut meer voor de nummer twee in de competitie.

Clubmonument

Ook Realverdediger Pepe nam het al op voor zijn collega-bankzitter. Hij vond dat zijn coach meer respect moest tonen voor "een clubmonument als Casillas". Mourinho reageerde daarop in zijn gekende stijl: "Pepe is gefrustreerd omdat Raphaël Varane de voorkeur krijgt".

Sergio Ramos bevestigde dan weer de mentale dip waarin Casillas zich bevindt. In diverse Spaanse media liet de aanvoerder weten dat de doelman het "erg zwaar heeft".

Al deze steunbetuigingen doen The Special One niet twijfelen. "Ik hou meer van de doelman López dan van Casillas", sprak Mourino. "Een keeper die goed met de voeten is, sterk in de lucht en een fenomeen tussen de palen. Het is simpel: zolang ik trainer ben van Real Madrid, staat Diego López tussen de palen."

"Als je ziet wat hij bereikt en betekend heeft voor Real Madrid, dan kan ik moeilijk begrijpen dat hij op de invallersbank zit". Dat zijn de bemoedigende woorden van Andrés Iniesta aan de Spaanse radiozender Ondacero.De steun komt, op zijn minst gezegd, uit onverwachte hoek. De 28-jarige middenvelder komt namelijk uit voor Barcelona, sinds jaar en dag aartsrivaal van de Koninklijke. Maar het zegt toch ook iets over de impact van de situatie in Spanje.Dat San Iker (32) nog maar weinig speelt onder José Mourinho is ook voor de eigen supporters een doorn in het oog. Casillas is meer dan zomaar een doelman. In dertien seizoenen stond hij maar liefst 476 wedstrijden onder de lat. Bovendien won hij in zijn debuutseizoen (1999-2000), op 18-jarige leeftijd, meteen de Champions League.Zijn laatste wedstrijd in de basis dateert van 20 januari dit jaar, toen Real met 0-5 won op het veld van Valencia. Sindsdien speelde Casillas, mede door een handblessure, geen minuut meer voor de nummer twee in de competitie. ClubmonumentOok Realverdediger Pepe nam het al op voor zijn collega-bankzitter. Hij vond dat zijn coach meer respect moest tonen voor "een clubmonument als Casillas". Mourinho reageerde daarop in zijn gekende stijl: "Pepe is gefrustreerd omdat Raphaël Varane de voorkeur krijgt".Sergio Ramos bevestigde dan weer de mentale dip waarin Casillas zich bevindt. In diverse Spaanse media liet de aanvoerder weten dat de doelman het "erg zwaar heeft".Al deze steunbetuigingen doen The Special One niet twijfelen. "Ik hou meer van de doelman López dan van Casillas", sprak Mourino. "Een keeper die goed met de voeten is, sterk in de lucht en een fenomeen tussen de palen. Het is simpel: zolang ik trainer ben van Real Madrid, staat Diego López tussen de palen."