Diego Torres volgt Real Madrid al jaren voor de Spaanse kwaliteitskrant El País. Als Asier Illarramendi straks de geschorste Xabi Alonso vervangt in de finale van de Champions League, dan zal Torres eens glimlachen. Volgens hem betekent dat immers dat Carlo Ancelotti gezwicht is onder de druk van de voorzitter, zo legt hij deze week uit in Sport/Voetbalmagazine.

"Florentino Pérez verwacht van een coach dat hij hem uit de wind zet als hij een fout maakt. Bijvoorbeeld: de voorzitter contracteert een speler met de naam Asier Illarramendi. De marktwaarde van Illarramendi is 20 miljoen euro, maar Pérez betaalt 40 miljoen. Het probleem is dat die jongen geen 20 miljoen waard is, zelfs geen 10. Hij is geen voetballer voor Real Madrid."

"Wat verwacht Florentino Pérez dan van een coach? Dat hij Illarramendi opstelt. Champions Leaguefinale? Illarramendi moet spelen, ook al heeft hij het niveau van Getafe en ook al zitten er betere spelers in de kern van Real Madrid."

"Want als jij als trainer Illarramendi op de bank zet en Luka Modric opstelt, dan zet je mij als voorzitter voor schut. En dan beschadig je de club, want ik, Florentino Pérez, bén de club."

Ancelotti buiten

"Carlo Ancelotti zette Illarramendi in de competitie gewoon op de bank, hij zette Isco (30 miljoen euro, nvdr) ook op de bank. Daarom heeft Pérez hem niet graag en wil hij hem straks laten opvolgen door Zinédine Zidane."

"Maar dat is niet zo eenvoudig. Want mocht Real Madrid de Champions League winnen, hoe ga je dan uitleggen aan de socios dat Ancelotti weg moet? De supporters zijn blij met de coach. En de voorzitter, of hij nu wil of niet, moet meesurfen op die golf van populariteit."

"Pérez had gedacht dat Ancelotti hem zou gehoorzamen, maar de Italiaan doet dat soms gewoon niet. Als Ancelotti Illarramendi straks opstelt in de finale van de Champions League, zullen de andere spelers hem aanklampen: 'Waar ben je mee bezig? Zie je niet dat Illarra niet goed genoeg is?'"

"De coach beseft wel dat bepaalde dingen die de voorzitter hem vraagt, absurd zijn. Dus zegt hij bij zichzelf: een aantal eisen van Pérez ga ik inwilligen, andere dan weer niet."

Lees het volledige verhaal over Real Madrid deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Diego Torres volgt Real Madrid al jaren voor de Spaanse kwaliteitskrant El País. Als Asier Illarramendi straks de geschorste Xabi Alonso vervangt in de finale van de Champions League, dan zal Torres eens glimlachen. Volgens hem betekent dat immers dat Carlo Ancelotti gezwicht is onder de druk van de voorzitter, zo legt hij deze week uit in Sport/Voetbalmagazine."Florentino Pérez verwacht van een coach dat hij hem uit de wind zet als hij een fout maakt. Bijvoorbeeld: de voorzitter contracteert een speler met de naam Asier Illarramendi. De marktwaarde van Illarramendi is 20 miljoen euro, maar Pérez betaalt 40 miljoen. Het probleem is dat die jongen geen 20 miljoen waard is, zelfs geen 10. Hij is geen voetballer voor Real Madrid.""Wat verwacht Florentino Pérez dan van een coach? Dat hij Illarramendi opstelt. Champions Leaguefinale? Illarramendi moet spelen, ook al heeft hij het niveau van Getafe en ook al zitten er betere spelers in de kern van Real Madrid.""Want als jij als trainer Illarramendi op de bank zet en Luka Modric opstelt, dan zet je mij als voorzitter voor schut. En dan beschadig je de club, want ik, Florentino Pérez, bén de club."Ancelotti buiten"Carlo Ancelotti zette Illarramendi in de competitie gewoon op de bank, hij zette Isco (30 miljoen euro, nvdr) ook op de bank. Daarom heeft Pérez hem niet graag en wil hij hem straks laten opvolgen door Zinédine Zidane.""Maar dat is niet zo eenvoudig. Want mocht Real Madrid de Champions League winnen, hoe ga je dan uitleggen aan de socios dat Ancelotti weg moet? De supporters zijn blij met de coach. En de voorzitter, of hij nu wil of niet, moet meesurfen op die golf van populariteit.""Pérez had gedacht dat Ancelotti hem zou gehoorzamen, maar de Italiaan doet dat soms gewoon niet. Als Ancelotti Illarramendi straks opstelt in de finale van de Champions League, zullen de andere spelers hem aanklampen: 'Waar ben je mee bezig? Zie je niet dat Illarra niet goed genoeg is?'""De coach beseft wel dat bepaalde dingen die de voorzitter hem vraagt, absurd zijn. Dus zegt hij bij zichzelf: een aantal eisen van Pérez ga ik inwilligen, andere dan weer niet."Lees het volledige verhaal over Real Madrid deze week in Sport/Voetbalmagazine.