Maar liefst 2500 fans daagden op voor de eerste training van de Duitse promovendus FC Ingolstadt 04, dat wordt geleid door de Oostenrijkse ex-aanvaller Ralph Hasenhüttl (47). Die naam doet waarschijnlijk een belletje rinkelen, na zijn passages in België bij KV Mechelen (1996/97) en Lierse (1997/98). In mei waren er nog 10.000 supporters aanwezig bij de kampioenenviering van de ploeg uit Oberbayern, die vorig seizoen in zijn Audi Sportpark (capaciteit: 15.734 plaatsen) gemiddeld 9932 toeschouwers kon boeien.

"Dit is top, echt waar", verklaarde Hasenhüttl in het Duitse magazine Kicker. "Vorig jaar stonden hier bij de hervatting in de stromende regen maar honderd personen om ons aan te moedigen. Nu komen we blijkbaar, met de Bundesliga, in een totaal andere wereld terecht." Ingolstadt is een stad van 130.000 inwoners, het budget verhoogt straks dankzij de inbreng van automerk Audi van 20 naar 40 miljoen euro. "Ik wil met mijn team graag een verrijking betekenen voor de Bundesliga", oordeelt de coach, die graag uitpakt met dominant offensief spel. "Wij hebben zeker geen angst, maar zullen moedig blijven tot het bittere einde."

Maar liefst 2500 fans daagden op voor de eerste training van de Duitse promovendus FC Ingolstadt 04, dat wordt geleid door de Oostenrijkse ex-aanvaller Ralph Hasenhüttl (47). Die naam doet waarschijnlijk een belletje rinkelen, na zijn passages in België bij KV Mechelen (1996/97) en Lierse (1997/98). In mei waren er nog 10.000 supporters aanwezig bij de kampioenenviering van de ploeg uit Oberbayern, die vorig seizoen in zijn Audi Sportpark (capaciteit: 15.734 plaatsen) gemiddeld 9932 toeschouwers kon boeien."Dit is top, echt waar", verklaarde Hasenhüttl in het Duitse magazine Kicker. "Vorig jaar stonden hier bij de hervatting in de stromende regen maar honderd personen om ons aan te moedigen. Nu komen we blijkbaar, met de Bundesliga, in een totaal andere wereld terecht." Ingolstadt is een stad van 130.000 inwoners, het budget verhoogt straks dankzij de inbreng van automerk Audi van 20 naar 40 miljoen euro. "Ik wil met mijn team graag een verrijking betekenen voor de Bundesliga", oordeelt de coach, die graag uitpakt met dominant offensief spel. "Wij hebben zeker geen angst, maar zullen moedig blijven tot het bittere einde."