Inter gaat voluit voor Icardi

© IMAGEGLOBE

Geplaagde Italiaanse topclub is nog niet zeker van Europees voetbal volgend seizoen.

Met nog vijf duels te gaan in de Serie A staan de Nerazzurri van de momenteel geblesseerde Gaby Mudingayi op een teleurstellende plaats. Er gelden echter verzachtende omstandigheden voor trainer Andrea Stramaccioni, die opgescheept zit met een waslijst aan niet-inzetbare spelers: Cambiasso, Cassano, Gargano, Guarín, Milito, Nagatomo, Obi, Palacio en Stankovic ontbreken allen door uiteenlopende omstandigheden.

Toch is sportief directeur Marco Fassone nog lang niet wanhopig. Meer zelfs, hij hoopt komende zomer heel actief te zijn op de transfermarkt, om de status van Italiaanse topclub te heroveren. In de Italiaanse media worden de namen van Marco Andreolli (Chievo), Ruben Botta (Tigre), Hugo Campagnaro (Napoli) en Diego Laxalt (Defensor) al een tijdje gekoppeld aan de club uit Milaan. Maar het pronkstuk van de koopwoede moet de amper twintigjarige Argentijnse spits Mauro Icardi worden van Sampdoria, die dit seizoen uitgroeide tot een absolute smaakmaker en al snel de bijnaam Messicardi meekreeg.

Icardi, die net als Messi werd geboren in Rosario maar ook in het bezit is van de Italiaanse nationaliteit, verruilde begin 2001 de jeugdopleiding van Barcelona voor de Serie A. De afgelopen maanden was Icardi goed voor negen goals in 27 competitieduels, waaronder eens vier treffers bij de 6-0-thuiszege tegen Pescara. Het jonge talent, die ook nog een keuze moet maken voor de Argentijnse of Italiaanse nationale ploeg, zou zo’n vijftien miljoen euro moeten kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content