Inter heeft zijn coach Gian Piero Gasperini (53) ontslagen. Hij betaalt het gelag voor de zwakke seizoensstart van de Italiaanse vicekampioen.

Gasperini, die bij Inter eind juni de naar PSG vertrokken Braziliaan Leonardo verving, wordt (tijdelijk) opgevolgd door zijn adjunct Giuseppe Baresi. Als mogelijke nieuwe trainers circuleren de namen van Claudio Ranieri (ex-Roma), Delio Rossi (ex-Palermo) en Luis Figo.

Zwakke start Van zijn eerste vijf wedstrijden dit seizoen kon Inter er niet een winnen. Het 3-1 verlies gisteren in de Serie A op het veld van Novara was kennelijk de spreekwoordelijke druppel. "De club wenst Gasperini te bedanken en betreurt het einde van de professionele samenwerking", klinkt het in een mededeling.

Onder Gasperini haalde Inter in de Serie A slechts 1 op 9, waardoor het op de 17e plaats staat. Bovendien verloren de 'Nerazzurri' de Italiaanse Supercup tegen stadsrivaal AC Milan (2-1) en ging de ploeg in zijn eerste Champions Leaguewedstrijd thuis onderuit tegen Trabzonspor (0-1). (Belga/KVDA)

Inter heeft zijn coach Gian Piero Gasperini (53) ontslagen. Hij betaalt het gelag voor de zwakke seizoensstart van de Italiaanse vicekampioen. Gasperini, die bij Inter eind juni de naar PSG vertrokken Braziliaan Leonardo verving, wordt (tijdelijk) opgevolgd door zijn adjunct Giuseppe Baresi. Als mogelijke nieuwe trainers circuleren de namen van Claudio Ranieri (ex-Roma), Delio Rossi (ex-Palermo) en Luis Figo. Zwakke start Van zijn eerste vijf wedstrijden dit seizoen kon Inter er niet een winnen. Het 3-1 verlies gisteren in de Serie A op het veld van Novara was kennelijk de spreekwoordelijke druppel. "De club wenst Gasperini te bedanken en betreurt het einde van de professionele samenwerking", klinkt het in een mededeling. Onder Gasperini haalde Inter in de Serie A slechts 1 op 9, waardoor het op de 17e plaats staat. Bovendien verloren de 'Nerazzurri' de Italiaanse Supercup tegen stadsrivaal AC Milan (2-1) en ging de ploeg in zijn eerste Champions Leaguewedstrijd thuis onderuit tegen Trabzonspor (0-1). (Belga/KVDA)