De 26-jarige Arnold Peralta speelde voor de ploeg Olimpia in hoofdstad Tegucigalpa.

Hij bevond zich, met een medespeler, op de parking van een shoppingcenter in La Ceiba, de derde grootste stad, in het noorden van Honduras. Hij ging daar volgens de lokale pers kleren kopen voor zijn pasgeboren zoon. Eén of twee onbekenden reden op een motor voorbij en schoten hem neer. Een van de kogels trof de voetballer fataal in het hoofd.

Over de precieze omstandigheden bestaat nog onduidelijkheid. De politie beklemtoont dat het niet om een overval gaat, want de motorrijder of motorrijders ondernamen geen poging om de voetballer te bestelen.

Glasgow Rangers

Peralta had pas vernomen dat hij was geselecteerd voor de vriendschappelijke interland tegen Cuba op 16 december.

Hij speelde tot begin dit jaar nog voor het Schotse team Glasgow Rangers, nadien tekende hij bij Olimpia, dat de landstitel won. Hij speelde 24 keer voor de nationale ploeg van Honduras.

(Belga/RR)

De 26-jarige Arnold Peralta speelde voor de ploeg Olimpia in hoofdstad Tegucigalpa. Hij bevond zich, met een medespeler, op de parking van een shoppingcenter in La Ceiba, de derde grootste stad, in het noorden van Honduras. Hij ging daar volgens de lokale pers kleren kopen voor zijn pasgeboren zoon. Eén of twee onbekenden reden op een motor voorbij en schoten hem neer. Een van de kogels trof de voetballer fataal in het hoofd. Over de precieze omstandigheden bestaat nog onduidelijkheid. De politie beklemtoont dat het niet om een overval gaat, want de motorrijder of motorrijders ondernamen geen poging om de voetballer te bestelen. Peralta had pas vernomen dat hij was geselecteerd voor de vriendschappelijke interland tegen Cuba op 16 december. Hij speelde tot begin dit jaar nog voor het Schotse team Glasgow Rangers, nadien tekende hij bij Olimpia, dat de landstitel won. Hij speelde 24 keer voor de nationale ploeg van Honduras.(Belga/RR)