Invallen en 5 goals in 9 minuten maken: Robert Lewandowski deed het (video)

Robert Lewandowski heeft zichzelf dinsdag in de geschiedenisboeken gevoetbald. De Poolse spits van Bayern München was in de competitietopper tegen vicekampioen Wolfsburg (5-1) goed voor maar liefst vijf doelpunten in amper negen minuten tijd.

Bayern stond bij de rust nochtans 0-1 in het krijt in de eigen Allianz Arena, het was Daniel Caligiuri die de score had geopend. Na de pauze gooide Bayern-coach Pep Guardiola Robert Lewandowski in de strijd en de Pool deed meteen van zich spreken. Hij begon in minuut 51 aan zijn persoonlijk doelpuntenfestival en had op het uur al vijf keer gescoord. Nooit maakte een profvoetballer in Duitsland een hattrick in kortere tijd. Lewandowski is ook de eerste speler in de Bundesliga die in negen minuten vijf keer wist te scoren. De international loste Dieter Hoeness als recordhouder af, die in 1984 voor Bayern vijf keer scoorde in 22 minuten tegen Eintracht Braunschweig (6-0).

De Duitse landskampioen won het duel uiteindelijk met 5-1 en blijft ook na zes speeldagen foutloos met achttien op achttien. Die Wölfe, zonder Koen Casteels in de kern, hebben elf punten en staan voorlopig derde. (Belga/KVDA)