Dat bekende de woordvoerder van de Iraanse bond aan de Engelse krant The Daily Telegraph. 'We staan inderdaad niet toe dat spelers met vrouwelijke fans poseren voor selfies, omdat het gevaar bestaat dat dergelijke foto's op politiek vlak gebruikt worden tegen ons land. Spelers die zich niet aan de afspraken houden, riskeren sancties', luidt het.

Iran wordt op de Asian Cup enthousiast aangemoedigd door duizenden fans, veelal expats die al jaren in Australië wonen. In Iran is het voor vrouwen verboden om voetbalwedstrijden bij te wonen.

Kwartfinales

Het land is op de Asian Cup al zeker van een plaats in de kwartfinales. Maandag wonnen ze hun laatste groepswedstrijd met 1-0 van de Verenigde Arabische Emiraten. Reza Ghoochannejhad (ex-Standard) mocht na 72 minuten invallen en scoorde in blessuretijd het winnende doelpunt. (Belga/KVDA)

Dat bekende de woordvoerder van de Iraanse bond aan de Engelse krant The Daily Telegraph. 'We staan inderdaad niet toe dat spelers met vrouwelijke fans poseren voor selfies, omdat het gevaar bestaat dat dergelijke foto's op politiek vlak gebruikt worden tegen ons land. Spelers die zich niet aan de afspraken houden, riskeren sancties', luidt het. Iran wordt op de Asian Cup enthousiast aangemoedigd door duizenden fans, veelal expats die al jaren in Australië wonen. In Iran is het voor vrouwen verboden om voetbalwedstrijden bij te wonen. Het land is op de Asian Cup al zeker van een plaats in de kwartfinales. Maandag wonnen ze hun laatste groepswedstrijd met 1-0 van de Verenigde Arabische Emiraten. Reza Ghoochannejhad (ex-Standard) mocht na 72 minuten invallen en scoorde in blessuretijd het winnende doelpunt. (Belga/KVDA)