Pep Guardiola, die tussen 2008 en 2012 vier seizoenen trainer was van Barcelona, won in die periode 14 van de 19 mogelijke prijzen. Net als Luis Enrique begon ook hij zijn eerste seizoen in Catalonië met een triplete.

De teller van 'Lucho' staat op vier van de vijf mogelijke trofeeën, aangezien de Spaanse supercup verloren ging tegen Athletic Bilbao. Maar ook dit seizoen ziet het er weer veelbelovend uit. In de competitie sloeg Barça al een klein kloofje met de eerste achtervolgers, in de Champions League verzekerde het zich als groepswinnaar van een plaatsje in de 1/8 finales en in de Copa del Rey twijfelt niemand er aan dat Villanovense straks opzijgezet wordt.

Het WK voor clubs start op 10 december in Japan en de logica zou gerespecteerd worden - zeven van de elf edities werd gewonnen door een Europese ploeg - als FC Barcelona ook daar als winnaar uit de bus komt.

MSN

De grote kracht van dit Barça ligt natuurlijk vooraan. Waar het Pep Team het vooral moest hebben van het balbezit en de genialiteit van Xavi, Andrés Iniesta en Lionel Messi, is het spel onder Luis Enrique minder dominant maar veel verticaler en efficiënter.

De dodelijke drietand Messi-Neymar-Suárez was vorig seizoen goed voor 122 doelpunten, een historisch record. Beter dan de 118 goals van Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gonzalo Higuaín bij Real Madrid in 2011-2012. En beter dan de 100 treffers van Messi, Samuel Eto'o en Thierry Henry in 2008-2009 onder Guardiola. En dat terwijl Suárez vorig seizoen door zijn schorsing pas eind oktober in actie mocht komen.

Het is geen geheim dat de drie ook naast het veld goed overeenkomen. Ten bewijze: in de CL-wedstrijd tegen AS Roma liet Messi een penalty over aan Neymar (die vervolgens wel miste).

Pep Guardiola, die tussen 2008 en 2012 vier seizoenen trainer was van Barcelona, won in die periode 14 van de 19 mogelijke prijzen. Net als Luis Enrique begon ook hij zijn eerste seizoen in Catalonië met een triplete. De teller van 'Lucho' staat op vier van de vijf mogelijke trofeeën, aangezien de Spaanse supercup verloren ging tegen Athletic Bilbao. Maar ook dit seizoen ziet het er weer veelbelovend uit. In de competitie sloeg Barça al een klein kloofje met de eerste achtervolgers, in de Champions League verzekerde het zich als groepswinnaar van een plaatsje in de 1/8 finales en in de Copa del Rey twijfelt niemand er aan dat Villanovense straks opzijgezet wordt. Het WK voor clubs start op 10 december in Japan en de logica zou gerespecteerd worden - zeven van de elf edities werd gewonnen door een Europese ploeg - als FC Barcelona ook daar als winnaar uit de bus komt. De grote kracht van dit Barça ligt natuurlijk vooraan. Waar het Pep Team het vooral moest hebben van het balbezit en de genialiteit van Xavi, Andrés Iniesta en Lionel Messi, is het spel onder Luis Enrique minder dominant maar veel verticaler en efficiënter. De dodelijke drietand Messi-Neymar-Suárez was vorig seizoen goed voor 122 doelpunten, een historisch record. Beter dan de 118 goals van Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gonzalo Higuaín bij Real Madrid in 2011-2012. En beter dan de 100 treffers van Messi, Samuel Eto'o en Thierry Henry in 2008-2009 onder Guardiola. En dat terwijl Suárez vorig seizoen door zijn schorsing pas eind oktober in actie mocht komen. Het is geen geheim dat de drie ook naast het veld goed overeenkomen. Ten bewijze: in de CL-wedstrijd tegen AS Roma liet Messi een penalty over aan Neymar (die vervolgens wel miste).