Is Isaac Cuenca de nieuwe Pedro?

© ImageGlobe

Barcelona verwacht veel van nieuw jong talent.

De blessuregolf die de spitsen van de Catalaanse grootmacht teisterde de afgelopen weken resulteerde in de kennismaking met een nieuw jong talent van Barça. De Spaanse jeugdinternational Isaac Cuenca, een twintigjarige flankspeler uit het B-team, kreeg van coach Josep Guardiola tegen Granada (1-0) en Real Mallorca (5-0, waarbij hij de vierde treffer aantekende) zelfs speeltijd.

Dat had natuurlijk grotendeels ook te maken met de afwezigheid van gevestigde namen als Pedro, Alexis Sánchez en Ibrahim Afellay.

Guardiola loopt hoog op met Cuenca, in wie hij een nieuwe Pedro ziet. Die laatste liet hij in het seizoen 2009/10 debuteren op het hoogste niveau, waarna vrij snel de doorbraak en een selectie voor de nationale ploeg volgde.

Hoewel beiden van stijl verschillen heeft Cuenca wel veel gemeen met Pedro. Vooral zijn dienende spel voor het collectief maakte veel indruk op de trainer. En evenals Pedro trad Cuenca slechts op relatief late leeftijd – hij was al achttien – toe tot de jeugdopleiding van Barcelona.

Vorig seizoen nog werd hij uitgeleend aan Sabadell, in de Segunda División B, waar hij vijfmaal scoorde in 32 wedstrijden. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content