In het spitsenreferendum van de ESM-bladen stond Arbeitman eind vorig seizoen gedeeld 14de met onder andere David Villa van Valencia.

Arbeitman staat in Israël niet bekend als de mentaal sterkste spits, maar hij kende vorig jaar een superseizoen waarin hij 28 keer scoorde en topscorer werd.

Ofschoon hij als een talent te boek stond - hij scoorde in zijn eerste interland drie keer - kwam dat er tot voor kort nooit helemaal uit.

Hij speelde voor verschillende clubs tot hij zich vorig jaar bij Maccabi Haifa liet bijstaan door Alon Mizrahi, Israëls productiefste spits aller tijden en rustiger aan de bal werd.

De Gentse scouting leerde hem kennen als groot, kopbalsterk en linksvoetig. Een centrale spits kortom die voor concurrentie met Coulibaly moet zorgen.

(Raoul De Groote)

In het spitsenreferendum van de ESM-bladen stond Arbeitman eind vorig seizoen gedeeld 14de met onder andere David Villa van Valencia. Arbeitman staat in Israël niet bekend als de mentaal sterkste spits, maar hij kende vorig jaar een superseizoen waarin hij 28 keer scoorde en topscorer werd. Ofschoon hij als een talent te boek stond - hij scoorde in zijn eerste interland drie keer - kwam dat er tot voor kort nooit helemaal uit. Hij speelde voor verschillende clubs tot hij zich vorig jaar bij Maccabi Haifa liet bijstaan door Alon Mizrahi, Israëls productiefste spits aller tijden en rustiger aan de bal werd. De Gentse scouting leerde hem kennen als groot, kopbalsterk en linksvoetig. Een centrale spits kortom die voor concurrentie met Coulibaly moet zorgen. (Raoul De Groote)