Italianen nipt voorbij Zweden: 1-0

Na een flauwe eerste helft met 0-0 aan de rust, sneed de Italiaanse spits Eder door de Zweedse defensie en schoot Italië naar de 1/8 finales.

Na de goede prestatie van de Italianen tegen België op de eerste speeldag was het uitkijken wat de Squadra Azzurra tegen het Zweden van Ibrahimovic op de mat zou leggen. Na een flauwe eerste helft met 0-0 aan de rust, leek de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel te eindigen, maar Eder besliste daar met een flits anders over: de Italiaanse spits sneed door de Zweedse defensie en schoot Italië naar de 1/8 finales.

De eerste helft bracht weinig kansen en veel middenveldspel. Italië liet, al dan niet intentioneel, het initiatief aan de Zweden, maar die konden daar weinig mee aanvangen. Er waren zo goed als geen kansen. Rusten met een 0-0 over de hele lijn. De tweede helft begon veelbelovend met een eerste kans voor de Italianen, die door Pelle over geknald werd. De match werd ook intenser, met meer fouten. Toch vielen er weinig kansen te noteren, tot Parolo een voorzet van Giaccherini op de lat kopte. Dat leek het hoogtepunt van de match te worden, tot Eder in de 88ste minuut plots als een duivel uit een doosje de Zweedse verdediging te grazen nam. De Italiaanse spits sneed door de Zweedse defensie en maakte de 1-0. Italië meteen verzekerd van de 1/8 finales, de Zweden blijven achter met 1 punt. Zaterdag spelen de Rode Duivels in dezelfde groep tegen Ierland.