Bij VfL Wolfsburg mag je je onder coach Dieter Hecking nog geen onbetwistbare titularis noemen. Heeft dat te maken met de druk op je schouders, nadat je in januari 2013 voor 8 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund?

"Het is toch al beter dan daar, niet? Natuurlijk wil ik zelf ook veel meer spelen. Mijn betere vorm komt stilaan terug en ik train goed, daar kan het alleszins niet aan liggen. Maar je mag niet uit het oog verliezen dat ik in totaal negen maanden sukkelde met pijn aan de adductoren. Dat zorgde voor een heel moeilijke fase. Sinds oktober is gelukkig dat slechte gevoel volledig weg. Het goede gevoel is er opnieuw."

Het vertrek van de Braziliaanse draaischijf Diego naar Atlético Madrid werd opgevangen met de komst van Kevin De Bruyne. Een goede zaak?

"Dat wil ik nu niet beoordelen, daarvoor is het iets te vroeg. Diego had nog een half jaar contract. Een aanbod van Atlético Madrid, voor mij op dit moment een van de vijf beste clubs ter wereld, laat je niet liggen. Hij zet daarmee de juiste stap. Tegen De Bruyne speelde ik veel in België. We begrijpen elkaar goed op het veld, maar ook ernaast, want ik spreek nog wat Nederlands. De wissel Diego-De Bruyne vergde alleszins niet veel aanpassing. Wanneer je een goede speler bent, kan dat nooit problemen opleveren."

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen de komende weken en maanden?

"Mijn tijd komt eraan. Ik wil spelen, doelpunten maken en assists leveren. Dat is heel belangrijk voor een flankaanvaller. Met een beetje geluk is alles mogelijk, zelfs voor het eerst sinds 2009 Europees voetbal. Ik wil de bekerfinale spelen in Berlijn en bij de eerste zes in de Bundesliga eindigen."

Thomas Hiete

Bij VfL Wolfsburg mag je je onder coach Dieter Hecking nog geen onbetwistbare titularis noemen. Heeft dat te maken met de druk op je schouders, nadat je in januari 2013 voor 8 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund? "Het is toch al beter dan daar, niet? Natuurlijk wil ik zelf ook veel meer spelen. Mijn betere vorm komt stilaan terug en ik train goed, daar kan het alleszins niet aan liggen. Maar je mag niet uit het oog verliezen dat ik in totaal negen maanden sukkelde met pijn aan de adductoren. Dat zorgde voor een heel moeilijke fase. Sinds oktober is gelukkig dat slechte gevoel volledig weg. Het goede gevoel is er opnieuw." Het vertrek van de Braziliaanse draaischijf Diego naar Atlético Madrid werd opgevangen met de komst van Kevin De Bruyne. Een goede zaak? "Dat wil ik nu niet beoordelen, daarvoor is het iets te vroeg. Diego had nog een half jaar contract. Een aanbod van Atlético Madrid, voor mij op dit moment een van de vijf beste clubs ter wereld, laat je niet liggen. Hij zet daarmee de juiste stap. Tegen De Bruyne speelde ik veel in België. We begrijpen elkaar goed op het veld, maar ook ernaast, want ik spreek nog wat Nederlands. De wissel Diego-De Bruyne vergde alleszins niet veel aanpassing. Wanneer je een goede speler bent, kan dat nooit problemen opleveren." Wat zijn je persoonlijke doelstellingen de komende weken en maanden? "Mijn tijd komt eraan. Ik wil spelen, doelpunten maken en assists leveren. Dat is heel belangrijk voor een flankaanvaller. Met een beetje geluk is alles mogelijk, zelfs voor het eerst sinds 2009 Europees voetbal. Ik wil de bekerfinale spelen in Berlijn en bij de eerste zes in de Bundesliga eindigen." Thomas Hiete