Didier Drogba viel in de 19 minuut van de match tegen Japan uit met een blessure aan de arm na een duel met de Japanse verdediger Tulio.

Hij is meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar een breuk werd vastgesteld. Ivoorkust won de match overigens nog met 2-0.

Hoewel de Ivoriaanse bond nog niet met zekerheid kan zeggen of zijn deelname voor het WK in gevaar komt, bevestigde Drogba ondertussen zelf al aan de Franse vooraanstaande sportkrant L'Equipe dat hij niet naar het WK kan gaan.

Het forfait van de topschutter van de Engelse Premier league is meteen een serieuze aderlating voor Ivoorkust.

Didier Drogba viel in de 19 minuut van de match tegen Japan uit met een blessure aan de arm na een duel met de Japanse verdediger Tulio. Hij is meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar een breuk werd vastgesteld. Ivoorkust won de match overigens nog met 2-0. Hoewel de Ivoriaanse bond nog niet met zekerheid kan zeggen of zijn deelname voor het WK in gevaar komt, bevestigde Drogba ondertussen zelf al aan de Franse vooraanstaande sportkrant L'Equipe dat hij niet naar het WK kan gaan. Het forfait van de topschutter van de Engelse Premier league is meteen een serieuze aderlating voor Ivoorkust.