Jacky Mathijssen wordt de nieuwe trainer van Germinal Beerschot. De 47-jarige Limburger volgt de maandag ontslagen Glen De Boeck op.

Nadat de Antwerpse fusieclub en Mathijssen donderdagavond al tot een mondeling akkoord kwamen, tekende Mathijssen vrijdag op het Kiel een overeenkomst tot aan het einde van het huidige seizoen.

Vanaf maandag leidt Mathijssen de trainingen, zijn assistenten Stan Van den Buijs en Freddy Heirman zullen zondag in de competitiewedstrijd tegen Racing Genk op de bank plaatsnemen.

Zelf werd Mathijssen in september na de zevende speeldag ontslagen bij Charleroi. Eerder was de voormalige doelman van Winterslag, Charleroi, Genk, Lommel en Sint-Truiden trainer bij Sint-Truiden (2001-april 2004), Charleroi (april 2004-april 2007), Club Brugge (2002-2009) en Lokeren (oktober 2009-januari 2010).

Spits

Germinal Beerschot versterkte zich vrijdag ook met de 26-jarige Finse international Roni Porokara. De linkermiddenvelder komt over van het Zweedse Örebro SK en tekende een contract voor 3,5 seizoenen.

Na zeventien speeldagen is Germinal Beerschot met 14 punten dertiende in de Belgische eerste klasse.

(Belga)

Welke Nederlander scoorde het memorabele doelpunt in de kwartfinale tijdens het WK in 1998. Dat doelpunt bezorgde Nederland de kwalificatie
- Bergkamp
- Kluivert
- van Basten
- Gullit
Speel de quiz 'topspitsen' op voetbalquiz.be!

Jacky Mathijssen wordt de nieuwe trainer van Germinal Beerschot. De 47-jarige Limburger volgt de maandag ontslagen Glen De Boeck op. Nadat de Antwerpse fusieclub en Mathijssen donderdagavond al tot een mondeling akkoord kwamen, tekende Mathijssen vrijdag op het Kiel een overeenkomst tot aan het einde van het huidige seizoen. Vanaf maandag leidt Mathijssen de trainingen, zijn assistenten Stan Van den Buijs en Freddy Heirman zullen zondag in de competitiewedstrijd tegen Racing Genk op de bank plaatsnemen. Zelf werd Mathijssen in september na de zevende speeldag ontslagen bij Charleroi. Eerder was de voormalige doelman van Winterslag, Charleroi, Genk, Lommel en Sint-Truiden trainer bij Sint-Truiden (2001-april 2004), Charleroi (april 2004-april 2007), Club Brugge (2002-2009) en Lokeren (oktober 2009-januari 2010).Spits Germinal Beerschot versterkte zich vrijdag ook met de 26-jarige Finse international Roni Porokara. De linkermiddenvelder komt over van het Zweedse Örebro SK en tekende een contract voor 3,5 seizoenen. Na zeventien speeldagen is Germinal Beerschot met 14 punten dertiende in de Belgische eerste klasse.(Belga)