Het ontslag van Martens kwam er na een verhaal in Sport/Voetbalmagazine over hoe Roland Duchâtelet zowel Standard, STVV als FC Ujpest controleert. Bij STVV is voorzitter Bart Lammens de uitvoerder van zijn beleid, bij Ujpest zijn zoon Roderick.

Martens wilde niet verantwoordelijk worden gehouden voor het sportieve beleid van STVV dat met zijn zware bezuinigingen haaks stond op de uitgesproken ambities. Vóór zijn ontslag al was hij niet akkoord gegaan om zelf bijna de helft van zijn loon in te leveren.

Bij Schalke 04 vindt Martens Horst Heldt terug, de algemeen directeur van de Duitse Bundesligaclub. Martens en Heldt waren ploegmaats bij Sturm Graz, de Oostenrijkse topclub waar beiden rond de eeuwwisseling speelden.

Ook Schalkes sportdirecteur, de Oostenrijker Zuber Gerhard, is geen onbekende van Martens. Beiden zijn tot op vandaag actief in het footvolley.

Door zijn verleden bij Sturm Graz en nadien enkele kleinere Oostenrijkse clubs is Martens perfect Duitstalig. (JH)

Het ontslag van Martens kwam er na een verhaal in Sport/Voetbalmagazine over hoe Roland Duchâtelet zowel Standard, STVV als FC Ujpest controleert. Bij STVV is voorzitter Bart Lammens de uitvoerder van zijn beleid, bij Ujpest zijn zoon Roderick. Martens wilde niet verantwoordelijk worden gehouden voor het sportieve beleid van STVV dat met zijn zware bezuinigingen haaks stond op de uitgesproken ambities. Vóór zijn ontslag al was hij niet akkoord gegaan om zelf bijna de helft van zijn loon in te leveren. Bij Schalke 04 vindt Martens Horst Heldt terug, de algemeen directeur van de Duitse Bundesligaclub. Martens en Heldt waren ploegmaats bij Sturm Graz, de Oostenrijkse topclub waar beiden rond de eeuwwisseling speelden. Ook Schalkes sportdirecteur, de Oostenrijker Zuber Gerhard, is geen onbekende van Martens. Beiden zijn tot op vandaag actief in het footvolley. Door zijn verleden bij Sturm Graz en nadien enkele kleinere Oostenrijkse clubs is Martens perfect Duitstalig. (JH)