Polak blijft nu tot juni 2012 bij Anderlecht, meldt de Brusselse club vrijdag.

"Anderlecht wil op verschillende sportieve fronten strijden. Een speler als Polak kan een belangrijke schakel betekenen in de verwezenlijking van die doelstellingen. We zijn derhalve verheugd dat alle plooien tussen de club en de speler gladgestreken zijn", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

Overbodig

Polak weigerde aanvankelijk een contractverlenging. Aan Sport/Voetbalmagazine zei Van Holsbeeck eind juni dat Anderlecht zijn kern wilde afslanken en dat Polak weg mocht.

Een paar weken geleden leek de Tsjech nog op weg naar Galatasaray, maar hij kwam niet tot een akkoord met de Turkse club. Na een opbouwend gesprek met de directie en de technische staf van Anderlecht besliste hij toch om voor één jaar bij te tekenen, luidt het.

Titularis

Polak kwam in de zomer van 2007 over van het Duitse FC Nürnberg.

Bij Anderlecht was hij titularis tot hij eind augustus vorig jaar zijn kruisbanden scheurde en bijna acht maanden oud was. De jonge Senegalees Kouyaté verving hem met verve.

Polak blijft nu tot juni 2012 bij Anderlecht, meldt de Brusselse club vrijdag. "Anderlecht wil op verschillende sportieve fronten strijden. Een speler als Polak kan een belangrijke schakel betekenen in de verwezenlijking van die doelstellingen. We zijn derhalve verheugd dat alle plooien tussen de club en de speler gladgestreken zijn", zegt manager Herman Van Holsbeeck. Overbodig Polak weigerde aanvankelijk een contractverlenging. Aan Sport/Voetbalmagazine zei Van Holsbeeck eind juni dat Anderlecht zijn kern wilde afslanken en dat Polak weg mocht. Een paar weken geleden leek de Tsjech nog op weg naar Galatasaray, maar hij kwam niet tot een akkoord met de Turkse club. Na een opbouwend gesprek met de directie en de technische staf van Anderlecht besliste hij toch om voor één jaar bij te tekenen, luidt het. Titularis Polak kwam in de zomer van 2007 over van het Duitse FC Nürnberg. Bij Anderlecht was hij titularis tot hij eind augustus vorig jaar zijn kruisbanden scheurde en bijna acht maanden oud was. De jonge Senegalees Kouyaté verving hem met verve.