Jan Polak verlaat RSC Anderlecht en keert terug naar de Bundesliga. De Tsjech ondertekende een contract bij Wolfsburg, de nieuwe club van ex-Standardspits Dieumerci Mbokani.

Dat heeft Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck maandag bekendgemaakt.

Anderlecht nam Polak in 2007 voor 3,5 miljoen euro over van het Duitse FC Nürnberg, maar de inmiddels 29-jarige middenvelder kon de hoge verwachtingen nooit helemaal inlossen.

Polak wilde Anderlecht al langer verlaten en onderhandelde vorige zomer al met het Turkse Galatasaray. De transfer leek in kannen en kruiken, maar sprong alsnog af.

Wolfsburg, kampioen van Duitsland in 2009, is bezig aan een uiterst matig seizoen in de Bundesliga. Bovendien zag de club tijdens de winterstop goudhaantje Edin Dzeko naar Manchester City vertrekken. Daarop werd Mbokani gehuurd van AS Monaco.

Rnic uitgeleendAnderlecht leent Nemanja Rnic tot het einde van het seizoen uit aan Germinal Beerschot, dat geen aankoopoptie heeft op de 26-jarige Servische verdediger.

Rnic verruilde in 2008 zijn jeugdclub Partizan Belgrado voor Anderlecht, maar kwam in tweeënhalf seizoen bij paarswit amper aan spelen toe.

Jan Polak verlaat RSC Anderlecht en keert terug naar de Bundesliga. De Tsjech ondertekende een contract bij Wolfsburg, de nieuwe club van ex-Standardspits Dieumerci Mbokani. Dat heeft Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck maandag bekendgemaakt. Anderlecht nam Polak in 2007 voor 3,5 miljoen euro over van het Duitse FC Nürnberg, maar de inmiddels 29-jarige middenvelder kon de hoge verwachtingen nooit helemaal inlossen. Polak wilde Anderlecht al langer verlaten en onderhandelde vorige zomer al met het Turkse Galatasaray. De transfer leek in kannen en kruiken, maar sprong alsnog af. Wolfsburg, kampioen van Duitsland in 2009, is bezig aan een uiterst matig seizoen in de Bundesliga. Bovendien zag de club tijdens de winterstop goudhaantje Edin Dzeko naar Manchester City vertrekken. Daarop werd Mbokani gehuurd van AS Monaco.Rnic uitgeleendAnderlecht leent Nemanja Rnic tot het einde van het seizoen uit aan Germinal Beerschot, dat geen aankoopoptie heeft op de 26-jarige Servische verdediger. Rnic verruilde in 2008 zijn jeugdclub Partizan Belgrado voor Anderlecht, maar kwam in tweeënhalf seizoen bij paarswit amper aan spelen toe.