Jan Vertonghen is beter dan Neymar (volgens de FIFA-statistieken)

© REUTERS
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Jan Vertonghen is na zijn sterke partij tegen de Verenigde Staten opgeklommen naar een mooie vijfde plaats in het klassement van de best presterende spelers op het WK, op basis van de statistieken die de FIFA verzamelt over het toernooi. Hij gaat daarmee onder andere de Braziliaanse vedetten Neymar en Thiago Silva vooraf.

Het klassement houdt rekening met verscheidene criteria als doelpunten, assists, schoten op doel, succesvolle passes, gelukte tackles en de bewegingen op het terrein. Al deze data wordt vervolgens samengegoten tot een quotering op tien.

Op één na beste verdediger

Op nummer een staat de Braziliaanse verdediger David Luiz met een score van 9,79, gevolgd door de Colombiaanse middenvelder en WK-topschutter James Rodriguez (9,74) en de Franse aanvaller Karim Benzema (9,70). De Nederlandse aanvaller Arjen Robben (9,66) en Vertonghen (9,62) vervolledigen de top vijf.

Verthongen is dus de op één na beste verdediger. Daniel Van Buyten, veertiende op de lijst, staat ook nog in de top vijf van verdedigers, maar valt in tegenstelling tot Vertonghen net naast het ideale elftal.

Thibaut Courtois is 32e en daarmee de op één na beste doelman, na de Chileen Claudio Bravo.

Geen Argentijn in top tien

Nog in de top tien staan Neymar (9,59), Thiago Silva (9,56), Ivan Perisic (9,53), Johan Djourou (9,5) en Thomas Müller (9,48).

Net buiten de top tien staan twee Argentijnen, die de Belgen zaterdag treffen: Lionel Messi en Angel Di Maria.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content