Wesley Sonck arriveerde op het Lisp als een spits die gemiddeld één goal per twee wedstrijden maakte, maar bij Lierse maakte hij tot nu maar 6 goals in 27 wedstrijden (allemaal vorig seizoen).

Dit seizoen kwam hij vier keer aan de aftrap en is hij met 354 speelminuten niet bij de twaalf spelers die het meest in actie kwamen. Met hem haalde Lierse drie op vijftien, zonder hem zes op vijftien.

Het verschil tussen zijn komst en vandaag ligt deels in de veranderde tactische aanpak, vindt sportief manager Herman Helleputte. "Wesley past niet zo goed in een 4-3-3. Hij komt beter tot zijn recht in een 4-4-2." Maar noch Sollied noch Chris Janssens hanteert een 4-4-2.

Helleputte: "Toen Sonck werd aangetrokken, was iedereen - op de topclubs na - jaloers. Vandaag kan je niet zeggen dat hij gebracht heeft wat van hem verwacht werd. Voorlopig is dit geen goed huwelijk."

Soms eens tot vijftig tellen

Wat moet Sonck zelf wel meer doen? Trainer Chris Janssens: "Wesley heeft altijd bij grote ploegen gespeeld waar hij als spits uitstekend bediend werd. Dat is bij Lierse iets minder, dat moet hij kunnen accepteren. Ik vind ook dat hij op het veld te veel bezig is met anderen en te weinig met zijn eigen spel." Helleputte: "Hij zegt snel wat op zijn lever ligt. Soms moet hij misschien eens tot tien, of zelfs tot vijftig, tellen eer hij iets zegt."

Is het voor een club die wil besparen geen probleem als een van de duurdere jongens niet gebruikt wordt? Dat Sonck om en bij de 500.000 euro per jaar zou verdienen, wil CEO Jesse De Preter bevestigen noch ontkennen: "Hij heeft wel het zwaarste contract van de kern, en als je duurste speler zijn niveau niet haalt, is dat jammer." (GF)

Wesley Sonck arriveerde op het Lisp als een spits die gemiddeld één goal per twee wedstrijden maakte, maar bij Lierse maakte hij tot nu maar 6 goals in 27 wedstrijden (allemaal vorig seizoen). Dit seizoen kwam hij vier keer aan de aftrap en is hij met 354 speelminuten niet bij de twaalf spelers die het meest in actie kwamen. Met hem haalde Lierse drie op vijftien, zonder hem zes op vijftien. Het verschil tussen zijn komst en vandaag ligt deels in de veranderde tactische aanpak, vindt sportief manager Herman Helleputte. "Wesley past niet zo goed in een 4-3-3. Hij komt beter tot zijn recht in een 4-4-2." Maar noch Sollied noch Chris Janssens hanteert een 4-4-2. Helleputte: "Toen Sonck werd aangetrokken, was iedereen - op de topclubs na - jaloers. Vandaag kan je niet zeggen dat hij gebracht heeft wat van hem verwacht werd. Voorlopig is dit geen goed huwelijk."Soms eens tot vijftig tellenWat moet Sonck zelf wel meer doen? Trainer Chris Janssens: "Wesley heeft altijd bij grote ploegen gespeeld waar hij als spits uitstekend bediend werd. Dat is bij Lierse iets minder, dat moet hij kunnen accepteren. Ik vind ook dat hij op het veld te veel bezig is met anderen en te weinig met zijn eigen spel." Helleputte: "Hij zegt snel wat op zijn lever ligt. Soms moet hij misschien eens tot tien, of zelfs tot vijftig, tellen eer hij iets zegt."Is het voor een club die wil besparen geen probleem als een van de duurdere jongens niet gebruikt wordt? Dat Sonck om en bij de 500.000 euro per jaar zou verdienen, wil CEO Jesse De Preter bevestigen noch ontkennen: "Hij heeft wel het zwaarste contract van de kern, en als je duurste speler zijn niveau niet haalt, is dat jammer." (GF)