Adnan Januzaj koos voor de Belgische nationale ploeg, maar voelt hij zich ook Belg?

"Ja, hij houdt van zijn land. Hij is hier opgegroeid en zijn vrienden, zoals Romelu Lukaku, zijn Belgen. Zijn keuze is logisch. Albanees spreekt hij bijvoorbeeld niet perfect."

"Daarentegen is hij een echte ket die zich goed uit de slag trekt in het Nederlands. Mijn rol is die van sportief raadgever, ik meng me zeker niet in de keuze van het land dat hij wil vertegenwoordigen. Ik ben geen Albanees, ik heb de oorlog daar niet meegemaakt, ik kan dus niet oordelen over de gevoeligheden van zijn keuze."

Je speelde wel een rol in de contractverlenging die Januzaj in oktober tekende en die hem tot 2018 aan Manchester United bindt. In de pers werd het bedrag genoemd van 70.000 euro per week.

"Ik kan alleen zeggen dat hij de bestbetaalde jongere ter wereld is. Op zijn achttiende heeft hij een dikker contract dan Cristiano Ronaldo of Lionel Messi op die leeftijd. Dat wil al wat zeggen en daar ben ik ook trots op."

"We hadden zelfs nog meer in de wacht kunnen slepen als je ziet hoe graag Manchester hem wilde houden en hoe hevig de concurrentie was."

Onder de clubs die hem wilden, was naar het schijnt ook Barcelona.

"Alle grote clubs hebben aan zijn mouw getrokken. Vooral Paris Saint-Germain wou heel erg ver gaan. Vijf minuten voor we de contractverlenging ondertekenden, heeft een adviseur van de voorzitter uit Qatar ons nog een compleet waanzinnig aanbod gedaan. Omdat Adnan op het einde van het seizoen een vrije speler was en er dus geen transfersom zou moeten betaald worden, waren de Qatarese bestuurders tot alles bereid, zowel qua salaris als qua tekengeld."

Lees het volledige interview deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Adnan Januzaj koos voor de Belgische nationale ploeg, maar voelt hij zich ook Belg?"Ja, hij houdt van zijn land. Hij is hier opgegroeid en zijn vrienden, zoals Romelu Lukaku, zijn Belgen. Zijn keuze is logisch. Albanees spreekt hij bijvoorbeeld niet perfect.""Daarentegen is hij een echte ket die zich goed uit de slag trekt in het Nederlands. Mijn rol is die van sportief raadgever, ik meng me zeker niet in de keuze van het land dat hij wil vertegenwoordigen. Ik ben geen Albanees, ik heb de oorlog daar niet meegemaakt, ik kan dus niet oordelen over de gevoeligheden van zijn keuze."Je speelde wel een rol in de contractverlenging die Januzaj in oktober tekende en die hem tot 2018 aan Manchester United bindt. In de pers werd het bedrag genoemd van 70.000 euro per week."Ik kan alleen zeggen dat hij de bestbetaalde jongere ter wereld is. Op zijn achttiende heeft hij een dikker contract dan Cristiano Ronaldo of Lionel Messi op die leeftijd. Dat wil al wat zeggen en daar ben ik ook trots op.""We hadden zelfs nog meer in de wacht kunnen slepen als je ziet hoe graag Manchester hem wilde houden en hoe hevig de concurrentie was."Onder de clubs die hem wilden, was naar het schijnt ook Barcelona."Alle grote clubs hebben aan zijn mouw getrokken. Vooral Paris Saint-Germain wou heel erg ver gaan. Vijf minuten voor we de contractverlenging ondertekenden, heeft een adviseur van de voorzitter uit Qatar ons nog een compleet waanzinnig aanbod gedaan. Omdat Adnan op het einde van het seizoen een vrije speler was en er dus geen transfersom zou moeten betaald worden, waren de Qatarese bestuurders tot alles bereid, zowel qua salaris als qua tekengeld."Lees het volledige interview deze week in Sport/Voetbalmagazine.