Javier Pastore loodst PSG naar de top

© EPA

De Argentijnse aanvallende middenvelder is de nieuwste sensatie in de Franse competitie.

De Argentijnse aanvallende middenvelder Javier Pastore (22), die afgelopen zomer door PSG voor 42 miljoen euro werd overgenomen van Palermo, is de nieuwste sensatie in de Franse competitie.

Na zeven speeldagen (en amper 567 speelminuten) loodste Pastore PSG met vijf doelpunten en twee assists naar de top van het klassement. Vooral zijn vista, technische bagage en balbehandeling springen in het oog. UEFA-voorzitter Michel Platini suggereerde onlangs zelfs dat er een beetje van Zinédine Zidane schuilgaat in El Flaco (de magere).

De fans doet hij alvast terugdenken aan de gewezen sterspelers Safet Susic (1982 tot 1991, 282 duels en 66 goals), Rai (1993 tot 1998, 147 duels en 51 goals) en Ronaldinho (2001 tot 2003, 55 duels en 17 goals). “Een klassevoetballer, een echt juweeltje”, bejubelt zijn medespeler Blaise Matuidi de Zuid-Amerikaan.

Ook een andere aanwinst kan uitpakken met mooie statistieken. Aanvaller Kevin Gameiro (24) werd door PSG voor 12 miljoen euro weggehaald bij Lorient en beschikt over een mooi rapport, met vijf goals in acht competitiewedstrijden. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content