Javier Pastore ondervindt last van hotel

© EPA

Argentijnse smaakmaker van PSG kent reden voor onregelmatigheid.

De club uit de Franse hoofdstad maakt de verwachtingen volledig waar. Na een kwaliteitsinjectie van bijna negentig miljoen euro afgelopen zomer eisen de eigenaars uit Qatar van de ploeg niets minder dan het kampioenschap. Met zes zeges en een gelijkspel in de laatste competitieduels kan PSG na dertien speeldagen dus heel tevreden zijn.

Uitgerekend Javier Pastore (22), die voor ongeveer veertig miljoen euro werd overgenomen van Palermo, valt de afgelopen weken wat uit de toon. De spelmaker begon vrij spectaculair in de Ligue1, met onder vijf goals in de eerste zeven speeldagen, maar kende daarna – net als spits Kevin Gameiro – een terugval. Zijn befaamde dribbels vielen grotendeels weg en ook is hij minder beslissend.

“De waarheid is dat ik bij mijn vorige club het niet gewend was om drie wedstrijden per week af te werken”, bekende de Zuid-Amerikaan in Le Parisien. “Ik was daardoor wat vermoeid. Maar daarnaast had ik er ook veel moeite mee om de eerste twee maanden op een hotel in Parijs te moeten verblijven. Het bevordert alleszins je rust niet. Gelukkig weet ik ondertussen hoe het in het voetbal werkt. Hoofdzaak blijft het dat de kritiek geen invloed heeft op mijn spel.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content