Rode Duivel Jean Francois Gillet stond afgelopen weekend voor de 500ste keer tussen de palen in zijn profloopbaan. In de stadsderby tegen leider (en toekomstig kampioen) Juventus kon de Gillet zijn jubileum niet verzilveren. Pas in de laatste vijf minuten moest hij zich nog twee keer omdraaien na doelpunten van Arturo Vidal en Claudio Marchisio.

De 33-jarige Luikenaar speelt al veertien jaar in Italië (Monza, AS Bari, Treviso, Bologna) en geniet daar van de erkenning, die hij in het België niet in die mate kreeg. Bij de nationale ploeg lijkt Gillet de eeuwige derde te zijn, na Thibaut Courtois en Simon Mignolet.

Begin dit jaar kwam Gillet in opspraak toen hij verdacht werd van passieve medewerking aan wedstrijdbeïnvloeding, ten tijde van zijn periode bij Bari (2004 - 2011). Gillet kreeg in de laatste twee seizoenen bij Bari huidig Juventustrainer Antonio Conte boven zich als sportief eindverantwoordelijke.

Het jeugdproduct van Standard speelde dit seizoen alles voor de Turijnse club en hield in totaal al elf keer de nul. Maar Torino is nog niet helemaal zeker van het behoud. Het staat op een zestiende plaats met vier punten boven de degradatiezone. Torino moet in de vier resterende wedstrijden zijn plaats in de Serie A zien te verzekeren.

Bekijk hier de tegendoelpunten die Gillet slikte in zijn 500e wedstrijd:

Rode Duivel Jean Francois Gillet stond afgelopen weekend voor de 500ste keer tussen de palen in zijn profloopbaan. In de stadsderby tegen leider (en toekomstig kampioen) Juventus kon de Gillet zijn jubileum niet verzilveren. Pas in de laatste vijf minuten moest hij zich nog twee keer omdraaien na doelpunten van Arturo Vidal en Claudio Marchisio.De 33-jarige Luikenaar speelt al veertien jaar in Italië (Monza, AS Bari, Treviso, Bologna) en geniet daar van de erkenning, die hij in het België niet in die mate kreeg. Bij de nationale ploeg lijkt Gillet de eeuwige derde te zijn, na Thibaut Courtois en Simon Mignolet. Begin dit jaar kwam Gillet in opspraak toen hij verdacht werd van passieve medewerking aan wedstrijdbeïnvloeding, ten tijde van zijn periode bij Bari (2004 - 2011). Gillet kreeg in de laatste twee seizoenen bij Bari huidig Juventustrainer Antonio Conte boven zich als sportief eindverantwoordelijke.Het jeugdproduct van Standard speelde dit seizoen alles voor de Turijnse club en hield in totaal al elf keer de nul. Maar Torino is nog niet helemaal zeker van het behoud. Het staat op een zestiende plaats met vier punten boven de degradatiezone. Torino moet in de vier resterende wedstrijden zijn plaats in de Serie A zien te verzekeren.Bekijk hier de tegendoelpunten die Gillet slikte in zijn 500e wedstrijd: