Jelle Van Damme uitgesloten na twee controversiële gele kaarten

Los Angeles Galaxy is op de tweede speeldag in de Amerikaanse Major League Soccer tegen een 0-1 thuisnederlaag tegen de Portland Timbers aangelopen. Bij Galaxy kreeg kapitein Jelle Van Damme in minuut 34 een wel erg controversiële rode kaart.

LA kwam in het eigen StubHub Center in Carson al na acht minuten op achterstand na een doelpunt van Diego Chara. In minuten 31 en 34 kreeg Van Damme tweemaal geel, maar dat bleek niet terecht. Op de beelden was immers duidelijk te zien dat hij zijn tegenstanders niet raakte.

Na afloop van het duel plaatse Van Damme de beelden van twee duikende mannen op zijn Instagram-account:

Galaxy hoopt in ieder geval dat zijn kapitein niet geschorst wordt na diens uitsluiting.

Uiteindelijk bleef het 0-1, voor Galaxy al de tweede nederlaag in het nieuwe MLS-seizoen. Op speeldag 3 moet LA Galaxy zondag naar Real Salt Lake.