Standard en Wolverhampton hebben maandag een akkoord bereikt over een transfer van Jelle Van Damme. Als de 27-jarige linkerflankverdediger de medische testen doorstaat, tekent hij bij de Rouches een contract voor vier seizoenen.

Dat meldt Standard zelf op zijn website. Om 17u30 stelt de Luikse club haar nieuwe aanwinst officieel voor. Van Damme mag wel pas na de winterstop aantreden voor Standard.

Bank

Van Damme ruilde afgelopen zomer landskampioen Anderlecht voor Wolverhampton, maar komt bij de Engelsen amper nog aan spelen toe.

De voorbije weken werd hij al nadrukkelijk gelinkt aan Standard, maar de club leek af te haken wegens de te hoge prijs.

Maandagochtend hadden de Sudpressekranten nog gemeld dat ook Club Brugge een akkoord had met Wolverhampton over een transfer van Van Damme, maar nog niet met de speler zelf. Ook Anderlecht zag een terugkeer van zijn ex-speler wel zitten.

Carrière

Jelle Van Damme begon zijn carrière bij Germinal Beerschot, maar werd in 2001 door de toenmalige moederclub Ajax naar de Nederlandse hoofdstad gehaald. Bij de Amsterdammers versierde hij een transfer naar Southampton. De Premier League werd echter geen succes waarna The Saints hem een seizoen uitleenden aan Werder Bremen.

Bij Anderlecht kon hij de vorige seizoenen zijn carrière nieuw leven inblazen.

Standard en Wolverhampton hebben maandag een akkoord bereikt over een transfer van Jelle Van Damme. Als de 27-jarige linkerflankverdediger de medische testen doorstaat, tekent hij bij de Rouches een contract voor vier seizoenen. Dat meldt Standard zelf op zijn website. Om 17u30 stelt de Luikse club haar nieuwe aanwinst officieel voor. Van Damme mag wel pas na de winterstop aantreden voor Standard.Bank Van Damme ruilde afgelopen zomer landskampioen Anderlecht voor Wolverhampton, maar komt bij de Engelsen amper nog aan spelen toe. De voorbije weken werd hij al nadrukkelijk gelinkt aan Standard, maar de club leek af te haken wegens de te hoge prijs. Maandagochtend hadden de Sudpressekranten nog gemeld dat ook Club Brugge een akkoord had met Wolverhampton over een transfer van Van Damme, maar nog niet met de speler zelf. Ook Anderlecht zag een terugkeer van zijn ex-speler wel zitten.Carrière Jelle Van Damme begon zijn carrière bij Germinal Beerschot, maar werd in 2001 door de toenmalige moederclub Ajax naar de Nederlandse hoofdstad gehaald. Bij de Amsterdammers versierde hij een transfer naar Southampton. De Premier League werd echter geen succes waarna The Saints hem een seizoen uitleenden aan Werder Bremen. Bij Anderlecht kon hij de vorige seizoenen zijn carrière nieuw leven inblazen.