S/VM: Heb je op het moment dat Standard interesse toonde, gedacht aan hoe de supporters van Anderlecht zouden reageren?

Jelle Van Damme: "Ik heb nog nooit iets gedaan of beslist met de reactie van anderen in het achterhoofd."

S/VM: Uitgefloten worden door een bomvol Constant Vandenstockstadion kan toch niet leuk zijn...

"Ik heb de invloed van het publiek nooit als een last beschouwd. Integendeel, joelende supporters zijn een extra stimulans voor mij. Ik respecteer iedereen bij Anderlecht en heb nog steeds een goed contact met Herman Van Holsbeeck en Ariël Jacobs, die ik trouwens een van de beste trainers van België vind."

S/VM: Pas je beter bij Standard dan bij Anderlecht?

"Ik hou van de mentaliteit van de Rouches en van de sfeer die hier heerst. Als speler van Anderlecht speelde ik ook altijd goed in Sclessin, onder meer dankzij de geweldige sfeer in het stadion. Bij de nationale ploeg had ik al wel eens tegen Fellaini, Defour en Witsel gezegd dat ik ooit het shirt van Standard zou dragen."

S/VM: Was je verrast dat Defour en Witsel allebei naar de Portugese competitie trokken?

"Neen, ze hebben de juiste keuze gemaakt. Witsel is een absolute klassespeler. Hij heeft echt alles: een goede technische bagage, uithoudingsvermogen, een degelijk kopspel en hij kan de bal zowel bijhouden als tussen de linies doorsteken. En hij heeft nog groeimarge. Als je het mij vraagt, belandt hij ooit bij Arsenal of Real Madrid. Steven is anders. Hij is meer het controlerende type. Maar ook hij heeft kwaliteiten hoor, anders speel je niet bij Porto." (SVV)

S/VM: Heb je op het moment dat Standard interesse toonde, gedacht aan hoe de supporters van Anderlecht zouden reageren?Jelle Van Damme: "Ik heb nog nooit iets gedaan of beslist met de reactie van anderen in het achterhoofd." S/VM: Uitgefloten worden door een bomvol Constant Vandenstockstadion kan toch niet leuk zijn..."Ik heb de invloed van het publiek nooit als een last beschouwd. Integendeel, joelende supporters zijn een extra stimulans voor mij. Ik respecteer iedereen bij Anderlecht en heb nog steeds een goed contact met Herman Van Holsbeeck en Ariël Jacobs, die ik trouwens een van de beste trainers van België vind."S/VM: Pas je beter bij Standard dan bij Anderlecht?"Ik hou van de mentaliteit van de Rouches en van de sfeer die hier heerst. Als speler van Anderlecht speelde ik ook altijd goed in Sclessin, onder meer dankzij de geweldige sfeer in het stadion. Bij de nationale ploeg had ik al wel eens tegen Fellaini, Defour en Witsel gezegd dat ik ooit het shirt van Standard zou dragen."S/VM: Was je verrast dat Defour en Witsel allebei naar de Portugese competitie trokken?"Neen, ze hebben de juiste keuze gemaakt. Witsel is een absolute klassespeler. Hij heeft echt alles: een goede technische bagage, uithoudingsvermogen, een degelijk kopspel en hij kan de bal zowel bijhouden als tussen de linies doorsteken. En hij heeft nog groeimarge. Als je het mij vraagt, belandt hij ooit bij Arsenal of Real Madrid. Steven is anders. Hij is meer het controlerende type. Maar ook hij heeft kwaliteiten hoor, anders speel je niet bij Porto." (SVV)