De zestienjarige Gabriel had 's ochtends nog getraind met de jeugd van Santos en ging later op de dag naar de bekerwedstrijd tussen zijn club en Gremio. "Ik had na mijn training nog wat videospelletjes gespeeld en ben dan met mijn vader naar het stadion vertrokken", doet de jeugdspeler zijn relaas. "Pas toen ik daar aankwam vernam ik dat ik in de wedstrijdkern zat."

De late beslissing om Gabriel in de kern op te nemen, had te maken met een basisspeler die medicatie had genomen tegen een neusverstopping. De medische staf van Santos vreesde dat die medicatie problemen kon opleveren bij een eventuele dopingcontrole en adviseerde om de speler uit de kern te laten.

En zo kwam de club bij Gabriel terecht, die eerder wel al eens met de A-kern had meegedaan. Het zestienjarige talent nam plaats op de bank en mocht in de tweede helft zelfs invallen. Maar daar stopt het sprookje niet: enkele tellen later, acht minuten voor affluiten, maakte hij na een corner de winninggoal. Waarna hij ook nog eens een gele kaart kreeg voor het uittrekken van zijn shirt bij het vieren van die belangrijke goal. Een bewogen dagje, kan je stellen...

Bekijk hier de goal van Gabriel (vanaf minuut 4:20):

De zestienjarige Gabriel had 's ochtends nog getraind met de jeugd van Santos en ging later op de dag naar de bekerwedstrijd tussen zijn club en Gremio. "Ik had na mijn training nog wat videospelletjes gespeeld en ben dan met mijn vader naar het stadion vertrokken", doet de jeugdspeler zijn relaas. "Pas toen ik daar aankwam vernam ik dat ik in de wedstrijdkern zat."De late beslissing om Gabriel in de kern op te nemen, had te maken met een basisspeler die medicatie had genomen tegen een neusverstopping. De medische staf van Santos vreesde dat die medicatie problemen kon opleveren bij een eventuele dopingcontrole en adviseerde om de speler uit de kern te laten. En zo kwam de club bij Gabriel terecht, die eerder wel al eens met de A-kern had meegedaan. Het zestienjarige talent nam plaats op de bank en mocht in de tweede helft zelfs invallen. Maar daar stopt het sprookje niet: enkele tellen later, acht minuten voor affluiten, maakte hij na een corner de winninggoal. Waarna hij ook nog eens een gele kaart kreeg voor het uittrekken van zijn shirt bij het vieren van die belangrijke goal. Een bewogen dagje, kan je stellen...Bekijk hier de goal van Gabriel (vanaf minuut 4:20):