"We hebben de wereldtitel zeker verdiend. Over het hele toernooi gezien waren wij het beste team. We zijn heel trots dat we als eerste Europees land op Zuid-Amerikaanse bodem wereldkampioen zijn geworden."

In de 88e minuut bracht Löw Mario Götze in en die besliste de partij in de 113e minuut. "'Toon de wereld dat je beter dan Messi bent, toon hen dat je dit voor ons kan winnen' vertelde ik Götze toen ik hem de loopgraven instuurde. Götze is een wonderkind. Hij is tot geweldige dingen in staat. Met een prachtgoal bezorgde hij ons de wereldtitel."

"Het was een droom", reageerde Man van de Match Götze. "Je kan niet beschrijven wat je voelt. Het was onwezenlijk. Het duurde een tijdje voor ik besefte wat ik gedaan had. Ik ben heel fier. Dit ga ik vieren met het hele team, met het hele land." (Belga/TV)

"We hebben de wereldtitel zeker verdiend. Over het hele toernooi gezien waren wij het beste team. We zijn heel trots dat we als eerste Europees land op Zuid-Amerikaanse bodem wereldkampioen zijn geworden." In de 88e minuut bracht Löw Mario Götze in en die besliste de partij in de 113e minuut. "'Toon de wereld dat je beter dan Messi bent, toon hen dat je dit voor ons kan winnen' vertelde ik Götze toen ik hem de loopgraven instuurde. Götze is een wonderkind. Hij is tot geweldige dingen in staat. Met een prachtgoal bezorgde hij ons de wereldtitel." "Het was een droom", reageerde Man van de Match Götze. "Je kan niet beschrijven wat je voelt. Het was onwezenlijk. Het duurde een tijdje voor ik besefte wat ik gedaan had. Ik ben heel fier. Dit ga ik vieren met het hele team, met het hele land." (Belga/TV)