De afgelopen maanden presteerde de Duitse nationale ploeg zo sterk en overtuigend dat er wel eens werd gedacht aan hetgeen Barcelona regelmatig op de mat brengt. Maar Joachim Löw is van mening dat het veldspel van de Mannschaft totaal niet te vergelijken valt met dat van de Catalanen.

Volgens de Duitse bondscoach speelt zijn elftal immers een totaal ander soort voetbal. "Barcelona wil in tegenstelling tot ons altijd de bal in de ploeg hebben", stelde Löw in de Duitse media. "Bij Duitsland zakken wij juist regelmatig terug terug tot op de eigen helft, om dan via een snelle counter gevaarlijk te zijn. Wij hoeven niet altijd dominant op de helft van de tegenstander aanwezig te zijn."

Hij ziet ook een verschil in mentaliteit. "Barcelona boekt nooit zeges enkel op basis van kracht en inzet. Dat doen zij altijd op techniek. Wij Duitsers kunnen als het niet lekker loopt nog onze fysiek in de strijd gooien."

Over de toekomst van de Duitse nationale ploeg overigens niets dan optimisme bij Löw. "Heel wat jonge talenten, zoals Mario Götze, Toni Kroos en André Schürrle staan op. Zij worden de komende jaren nog beter en zullen samen met de anderen Duitsland naar een hoger niveau tillen." (FV)

De afgelopen maanden presteerde de Duitse nationale ploeg zo sterk en overtuigend dat er wel eens werd gedacht aan hetgeen Barcelona regelmatig op de mat brengt. Maar Joachim Löw is van mening dat het veldspel van de Mannschaft totaal niet te vergelijken valt met dat van de Catalanen. Volgens de Duitse bondscoach speelt zijn elftal immers een totaal ander soort voetbal. "Barcelona wil in tegenstelling tot ons altijd de bal in de ploeg hebben", stelde Löw in de Duitse media. "Bij Duitsland zakken wij juist regelmatig terug terug tot op de eigen helft, om dan via een snelle counter gevaarlijk te zijn. Wij hoeven niet altijd dominant op de helft van de tegenstander aanwezig te zijn." Hij ziet ook een verschil in mentaliteit. "Barcelona boekt nooit zeges enkel op basis van kracht en inzet. Dat doen zij altijd op techniek. Wij Duitsers kunnen als het niet lekker loopt nog onze fysiek in de strijd gooien." Over de toekomst van de Duitse nationale ploeg overigens niets dan optimisme bij Löw. "Heel wat jonge talenten, zoals Mario Götze, Toni Kroos en André Schürrle staan op. Zij worden de komende jaren nog beter en zullen samen met de anderen Duitsland naar een hoger niveau tillen." (FV)