Op het WK voetbal voor spelers onder 17 hebben de jonge Duivels zich geplaatst voor de halve finale. Ze wonnen met 1-0 tegen Costa Rica. Het is voor het eerst dat een Belgische nationale jeugdploeg zich plaatst voor een halve finale van het WK.

De Belgen namen de match meteen in handen en creëerden een aantal mogelijkheden. Dante Rigo zette in de 27ste minuut de jonge Duivels op voorsprong met een vrije trap. In de tweede helft zakte het tempo en werden er geregeld tackels uitgedeeld door de Costaricanen. Doelman Jens Teunckens zorgde ultiem voor het behoud van de 1-0.

België is nu bij de laatste vier, samen met Nigeria, Mexico en Mali. Tegen dat laatste land nemen de Jonge Duivels het donderdagavond op, voor een historisch ticket naar de finale. (Belga/AVE)

Op het WK voetbal voor spelers onder 17 hebben de jonge Duivels zich geplaatst voor de halve finale. Ze wonnen met 1-0 tegen Costa Rica. Het is voor het eerst dat een Belgische nationale jeugdploeg zich plaatst voor een halve finale van het WK.De Belgen namen de match meteen in handen en creëerden een aantal mogelijkheden. Dante Rigo zette in de 27ste minuut de jonge Duivels op voorsprong met een vrije trap. In de tweede helft zakte het tempo en werden er geregeld tackels uitgedeeld door de Costaricanen. Doelman Jens Teunckens zorgde ultiem voor het behoud van de 1-0.België is nu bij de laatste vier, samen met Nigeria, Mexico en Mali. Tegen dat laatste land nemen de Jonge Duivels het donderdagavond op, voor een historisch ticket naar de finale. (Belga/AVE)