De Jonge Duivels zijn er in het Bulgaarse Burgas niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het EK voetbal voor spelers onder 17 jaar. In de halve finales won Frankrijk na strafschoppen (2/1). Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 (rust: 1-0).

Strafschoppen

De Fransen, die in de kwartfinales Italië met 3-0 hadden verslagen, staken na een kwartier de neus aan het venster. Topschutter Edouard dwong doelman Teunckens tot een mooie redding. Acht minuten later was de 1-0 dan toch een feit. Edouard nam met succes een vrije trap. De Belgische goalie zette zijn hand tegen het leer, maar dat belandde via de paal alsnog in doel. De Franse spits scoorde zo zijn vijfde van het toernooi.

Les Bleus, erg dominant, kregen vijf minuten voor rust nog een strafschop toegekend. Teunckens keerde echter Edouards elfmeter en hield de Jonge Duivels zo in de match. Na de rust drongen de troepen van Bob Browaeys aan. Azzaoui mikte voorlangs. In de 52e minuut kwam België langszij. Bij een hoekschop ging Luca Zidane, zoon van icoon Zinedine Zidane, onder de bal door. Seigers kopte de gelijkmaker binnen. De Franse doelman slikte zo zijn eerste doelpunt van dit toernooi.

De Fransen kregen nadien nog enkele grote kansen, maar het bleef 1-1. Net zoals in de kwartfinale tegen Kroatië zou een strafschoppenreeks bepalen of de Jonge Duivels al dan niet zouden doorstoten. Ditmaal waren de Belgen minder trefzeker. Enkel Van Vaerenbergh zette zijn penalty om. De Fransen waren twee keer succesvol en bereiken zo de eindstrijd.

Top zes

In de andere halve finale staan Duitsland en Rusland om 18u tegenover elkaar. De finale wordt vrijdag afgewerkt. De Jonge Duivels, die in de kwartfinales na strafschoppen de maat hadden genomen van Kroatië, hadden zich door de kwalificatie voor de halve finales al verzekerd van deelname aan het WK, dat in oktober en november in Chili gespeeld wordt. De top zes van het EK krijgt immers een ticket voor het WK. (Belga/WB)

De Jonge Duivels zijn er in het Bulgaarse Burgas niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het EK voetbal voor spelers onder 17 jaar. In de halve finales won Frankrijk na strafschoppen (2/1). Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 (rust: 1-0). De Fransen, die in de kwartfinales Italië met 3-0 hadden verslagen, staken na een kwartier de neus aan het venster. Topschutter Edouard dwong doelman Teunckens tot een mooie redding. Acht minuten later was de 1-0 dan toch een feit. Edouard nam met succes een vrije trap. De Belgische goalie zette zijn hand tegen het leer, maar dat belandde via de paal alsnog in doel. De Franse spits scoorde zo zijn vijfde van het toernooi. Les Bleus, erg dominant, kregen vijf minuten voor rust nog een strafschop toegekend. Teunckens keerde echter Edouards elfmeter en hield de Jonge Duivels zo in de match. Na de rust drongen de troepen van Bob Browaeys aan. Azzaoui mikte voorlangs. In de 52e minuut kwam België langszij. Bij een hoekschop ging Luca Zidane, zoon van icoon Zinedine Zidane, onder de bal door. Seigers kopte de gelijkmaker binnen. De Franse doelman slikte zo zijn eerste doelpunt van dit toernooi. De Fransen kregen nadien nog enkele grote kansen, maar het bleef 1-1. Net zoals in de kwartfinale tegen Kroatië zou een strafschoppenreeks bepalen of de Jonge Duivels al dan niet zouden doorstoten. Ditmaal waren de Belgen minder trefzeker. Enkel Van Vaerenbergh zette zijn penalty om. De Fransen waren twee keer succesvol en bereiken zo de eindstrijd. In de andere halve finale staan Duitsland en Rusland om 18u tegenover elkaar. De finale wordt vrijdag afgewerkt. De Jonge Duivels, die in de kwartfinales na strafschoppen de maat hadden genomen van Kroatië, hadden zich door de kwalificatie voor de halve finales al verzekerd van deelname aan het WK, dat in oktober en november in Chili gespeeld wordt. De top zes van het EK krijgt immers een ticket voor het WK. (Belga/WB)