Jonge Duivels verliezen halve finale WK tegen Mali: 3-1

06/11/15 om 00:10 - Bijgewerkt om 00:09

België is er niet in geslaagd de finale van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 17 jaar te bereiken. In het Chileense La Serena moesten de jonge Rode Duivels in hun halve finale met 3-1 het hoofd buigen voor Mali.

Jonge Duivels verliezen halve finale WK tegen Mali: 3-1

Dante Rigo bracht België even op voorsprong © AFP

De Belgen hadden Mali al in de groepsfase ontmoet. Dat het toen bij een 0-0 gelijkspel bleef, mocht een wonder genoemd worden. De Malinezen hadden 26 kansen maar slaagden er niet in om te scoren, terwijl de jonge Belgen slechts twee kansen, waarvan geen enkele binnen het doelkader, wisten te versieren.

Donderdag zat België, het enige Europese team bij de laatste vier, heel wat beter in de wedstrijd en het waren de Belgen die het eerst op voorsprong kwamen. Een knappe assist van Jorn Vancamp werd in de 16e minuut even mooi afgewerkt door Dante Rigo.

Blunder

Lang konden de jongens van Bob Browaeys de voorsprong niet vasthouden. Traoré Boubacar trapte in de 22e minuut met een volley de gelijkmaker tegen de touwen. De 2-1 kwam er na een blunder van doelman Jens Teunckens, tot dan aan een foutloos toernooi bezig. Teunckens miskeek zich op een lange bal en Sidiki Maiga kon eenvoudig in een leeg doel besluiten.

De Belgen kregen nog kansen, maar zeven minuten voor tijd legde Sekou Koita de wedstrijd in een beslissende plooi.

Zondag strijdt Mali in Vina Del Mar om de wereldtitel tegen de winnaar van de halve finale tussen Mexico en Nigeria. België geeft dan de verliezer van die wedstrijd om brons partij.

(Belga/RR)

Onze partners