Papa Sene, Senegalese spits met het statuut van erkende vluchteling, werd bij zijn transfer van KVV Coxyde naar Cercle Brugge onlangs begeleid door Joris De Tollenaere, ex-profvoetballer met een advocatenkantoor in Kortrijk.

"Als ik een keer een voetballer juridisch advies verleen, dan komt dat meestal omdat ik hem aanbevolen werd door iemand aan wie ik in het kader van de trainersopleiding van de voetbalbond eens een uiteenzetting gaf over sport en recht", zegt De Tollenaere in Sport/Voetbalmagazine.

"De bond vroeg mij voor het eerst om daar les over te geven toen ik zelf nog trainersschool volgde. Sindsdien gebeurde het geregeld nog eens."

Zijn raad leverde Sene een contract van drie en een half in plaats van twee en een half jaar op, vernamen we in de entourage van de speler.

"Cercle stelde hem twee en een half seizoen voor met een eenzijdige optie op nog een seizoen extra. Omdat ik vind dat een optie in beide richtingen moet werken, stelde ik voor: ofwel laat je die optie in twee richtingen werken ofwel maak je er meteen een contract van drie en een half jaar zonder optie van. Maar verder gaat mijn 'begeleiding' niet. Ik ben geen makelaar."

Spits

Joris De Tollenaere (40) was een snelle spits die deel uitmaakte van het Racing Harelbeke dat in 1998 onder leiding van Henk Houwaart als vijfde eindigde in de eerste klasse. Nadien voetbalde hij ook nog voor KV Kortrijk en RC Waregem.

Twee jaar geleden beëindigde hij zijn spelerscarrière bij de West-Vlaamse provicialer KVV Avelgem. "Van RC Waregem kreeg ik ooit een mooi aanbod om de beloften te trainen, maar daar heb ik als advocaat de tijd niet voor."

(Christian Vandenabeele)

Papa Sene, Senegalese spits met het statuut van erkende vluchteling, werd bij zijn transfer van KVV Coxyde naar Cercle Brugge onlangs begeleid door Joris De Tollenaere, ex-profvoetballer met een advocatenkantoor in Kortrijk. "Als ik een keer een voetballer juridisch advies verleen, dan komt dat meestal omdat ik hem aanbevolen werd door iemand aan wie ik in het kader van de trainersopleiding van de voetbalbond eens een uiteenzetting gaf over sport en recht", zegt De Tollenaere in Sport/Voetbalmagazine. "De bond vroeg mij voor het eerst om daar les over te geven toen ik zelf nog trainersschool volgde. Sindsdien gebeurde het geregeld nog eens." Zijn raad leverde Sene een contract van drie en een half in plaats van twee en een half jaar op, vernamen we in de entourage van de speler. "Cercle stelde hem twee en een half seizoen voor met een eenzijdige optie op nog een seizoen extra. Omdat ik vind dat een optie in beide richtingen moet werken, stelde ik voor: ofwel laat je die optie in twee richtingen werken ofwel maak je er meteen een contract van drie en een half jaar zonder optie van. Maar verder gaat mijn 'begeleiding' niet. Ik ben geen makelaar." Spits Joris De Tollenaere (40) was een snelle spits die deel uitmaakte van het Racing Harelbeke dat in 1998 onder leiding van Henk Houwaart als vijfde eindigde in de eerste klasse. Nadien voetbalde hij ook nog voor KV Kortrijk en RC Waregem. Twee jaar geleden beëindigde hij zijn spelerscarrière bij de West-Vlaamse provicialer KVV Avelgem. "Van RC Waregem kreeg ik ooit een mooi aanbod om de beloften te trainen, maar daar heb ik als advocaat de tijd niet voor."(Christian Vandenabeele)