José Bosingwa stopt als Portugees international

© Image Globe

Chelseaspeler haalt uit naar bondscoach.

De 29-jarige rechterverdediger van Chelsea stelt zich onder het bewind van bondscoach Paulo Bento niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg. In de aanloop naar het cruciale EK-kwalificatietweeluik met Bosnië-Herzegovina haalde José Bosingwa keihard uit naar de bondscoach. Bento geeft immers de voorkeur aan Sílvio (Atlético Madrid) en João Pereira (Sporting CP).

“Het is algemeen bekend dat iedereen van de spelers in conflict leeft met Bento”, aldus Bosingwa. “Hij kleineerde en beledigde me. Opnieuw gaat hij vrij respectloos om met zijn profvoetballers. Die man is gewoonweg niet geschikt om een land te leiden.”

De rechtsback, die een jaar geleden zijn laatste interland afwerkte, doelde daarmee op de aanvaring met Ricardo Carvalho, de verdediger van Real Madrid. De 33-jarige routinier voelde zich eveneens niet gerespecteerd en hield het voor bekeken als international.

“Het spijt me zeer, maar ik speel in de Premier League. De Engelse competitie is toch een van de beste ter wereld. Het bevalt me goed bij Chelsea. Het argument van Bento heeft te maken met fysieke en mentale weerbaarheid. Dat lijkt me dus niet echt op zijn plaats.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content