José Mourinho is de nieuwe coach van FC Chelsea. De 50-jarige Portugees onderschreef in Londen een contract voor vier seizoenen. Mourinho was al eens trainer van Chelsea tussen 2004 en 2007. Met de Engelsen won hij onder meer twee landstitels en twee FA Cups.

De voorbije drie jaar stond Mourinho aan het roer bij Real Madrid. Met de Koninklijke haalde hij een titel (2012) en een beker (2011) binnen. Bij Chelsea vervangt Mourinho de Spanjaard Rafael Benitez, die voor Napoli tekende.

'The Special One'

"Ik ben verheugd om José Mourinho opnieuw te mogen verwelkomen bij Chelsea. Zijn opeenvolgende successen, drive en ambitie maakten hem tot de beste kandidaat. Deze club wil nog meer successen behalen en wij geloven dat José daarvoor de juiste man op de juiste plaats is. Hij was en is nog steeds populair binnen de club. Iedereen kijkt ernaar uit om weer met hem samen te werken", laat Ron Gourlay, CEO van Chelsea, op de clubwebsite optekenen.

'The Special One' wordt maandag 10 juni officieel voorgesteld bij de club van de steenrijke voorzitter Roman Abramovich. (Belga/INM)

José Mourinho is de nieuwe coach van FC Chelsea. De 50-jarige Portugees onderschreef in Londen een contract voor vier seizoenen. Mourinho was al eens trainer van Chelsea tussen 2004 en 2007. Met de Engelsen won hij onder meer twee landstitels en twee FA Cups. De voorbije drie jaar stond Mourinho aan het roer bij Real Madrid. Met de Koninklijke haalde hij een titel (2012) en een beker (2011) binnen. Bij Chelsea vervangt Mourinho de Spanjaard Rafael Benitez, die voor Napoli tekende. 'The Special One' "Ik ben verheugd om José Mourinho opnieuw te mogen verwelkomen bij Chelsea. Zijn opeenvolgende successen, drive en ambitie maakten hem tot de beste kandidaat. Deze club wil nog meer successen behalen en wij geloven dat José daarvoor de juiste man op de juiste plaats is. Hij was en is nog steeds populair binnen de club. Iedereen kijkt ernaar uit om weer met hem samen te werken", laat Ron Gourlay, CEO van Chelsea, op de clubwebsite optekenen. 'The Special One' wordt maandag 10 juni officieel voorgesteld bij de club van de steenrijke voorzitter Roman Abramovich. (Belga/INM)