Josep Guardiola verraste vriend en vijand door zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem vanaf juli voor drie jaar aan Bayern München verbindt. Volgens zijn manager koos de 41-jarige Spaanse succescoach voor het beste project, niet voor het meest biedende.

"Er waren verregaande contacten met verschillende clubs. Van alle teams die Guardiola een aanbod deden, was Bayern München het beste," zo citeert The Guardian zijn manager José Maria Orobitg. Hij preciseert dat Bayern niet de club was die het meeste geld bood.

Guardiola is naar verluidt vooral aangetrokken door de gelijkenissen tussen Bayern en Barcelona, de club die hij vorige zomer verliet en waarmee hij vier topseizoenen beleefde. Zo steunen beide clubs sterk op een doorstroom van spelers uit hun jeugdopleidingen.

Chelsea

Guardiola volgt bij Bayern vanaf volgend seizoen Jupp Heynkes op, die met pensioen gaat. Het ondertekenen van het contract gebeurde reeds rond Kerstmis, zo gaf Orobitg nog mee.

Met zijn verbintenis met Bayern stelt Josep Guardiola enkele Premier League-clubs teleur, niet in het minst Chelsea, dat een permanente opvolger voor Roberto Di Matteo zoekt. Huidig coach Rafael Benitez heeft immers maar een contract tot het einde van het seizoen en is niet populair bij de fans van The Blues. Andere namen die nu nadrukkelijk aan Chelsea gelinkt worden zijn José Mourinho, Michael Laudrup, Diego Simeone en Jurgen Klopp.

Josep Guardiola verraste vriend en vijand door zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem vanaf juli voor drie jaar aan Bayern München verbindt. Volgens zijn manager koos de 41-jarige Spaanse succescoach voor het beste project, niet voor het meest biedende. "Er waren verregaande contacten met verschillende clubs. Van alle teams die Guardiola een aanbod deden, was Bayern München het beste," zo citeert The Guardian zijn manager José Maria Orobitg. Hij preciseert dat Bayern niet de club was die het meeste geld bood. Guardiola is naar verluidt vooral aangetrokken door de gelijkenissen tussen Bayern en Barcelona, de club die hij vorige zomer verliet en waarmee hij vier topseizoenen beleefde. Zo steunen beide clubs sterk op een doorstroom van spelers uit hun jeugdopleidingen. Chelsea Guardiola volgt bij Bayern vanaf volgend seizoen Jupp Heynkes op, die met pensioen gaat. Het ondertekenen van het contract gebeurde reeds rond Kerstmis, zo gaf Orobitg nog mee. Met zijn verbintenis met Bayern stelt Josep Guardiola enkele Premier League-clubs teleur, niet in het minst Chelsea, dat een permanente opvolger voor Roberto Di Matteo zoekt. Huidig coach Rafael Benitez heeft immers maar een contract tot het einde van het seizoen en is niet populair bij de fans van The Blues. Andere namen die nu nadrukkelijk aan Chelsea gelinkt worden zijn José Mourinho, Michael Laudrup, Diego Simeone en Jurgen Klopp.